Plzeň přehrála Mladou Boleslav a doma slaví podruhé, Olomouc si poradila s Pardubicemi

Pouze tři zápasy z programu 3. kola se v pátek odehrály v hokejové extralize. Stoprocentní zůstali hráči Hradce Králové, kteří ve Zlíně nastoupili potřetí za sebou venku a i tentokrát dosáhli na tři body, díky čemuž vedou tabulku. Plzeň porazila Mladou Boleslav, hokejisté Olomouce zdolali těsně Pardubice.

Plzeň (Aktualizováno: 21:38 25. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Plzně se radují z gólu

Hokejisté Plzně se radují z gólu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Východočeši vyhráli ve Zlíně 3:2 a s devíti body ze tří venkovních zápasů vévodí extraligovému pelotonu o dva body před Plzní. V čase 4:09 vedli hosté už 2:0, když se prosadili Kelly Klíma a poté i jeho dvojče Kevin Klíma. Domácí nadále čekají na bodový zisk.

Extraligový Litvínov do nejbližších zápasů nenastoupí, hokejisté musí na testy

Číst článek

Plzeň výhrou nad Mladou Boleslaví naplno bodovala i ve druhém domácím utkání nové sezony. Po bezbrankové úvodní třetině Indiáni rozhodli třemi trefami během prostřední části. Ve 43. minutě jim navíc zajistil svým druhým dnešním gólem útočník Tomáš Mertl uklidňující tříbrankový náskok. Bruslaři sice ještě skórovali, ale druhou venkovní porážku neodvrátili.

Olomoučtí si výhrou nad Pardubicemi 3:2 připsali druhou výhru ze tří vystoupení. Po vyrovnané první třetině se domácí dostali do vedení ve druhé části, ve třetím dějství náskok udrželi. Dvěma brankami se o tříbodový zisk postaral centr první olomoucké formace Jan Knotek.

Při omezení maximálně 1000 osob na stadionu kvůli šíření nemoci covid-19 přišly nejnižší návštěvy v historii základní části samostatné české extraligy (od sezony 1993/94).

Jen 1000 fanoušků

Na duely Plzeň - Mladá Boleslav a Olomouc - Pardubice se dostala rovná tisícovka, což vyrovnalo dosavadní minimum z duelu Kladna s Plzní z 24. září 2000. Na souboj Zlína s Hradcem Králové však zavítalo pouze 499 diváků.

Méně diváků bylo i v jiných zápasech extraligy. Úplně bez diváků se musely hrát kvůli pandemii koronaviru 10. března letošního roku duely předkola play off Olomouc - Zlín a Hradec Králové - Karlovy Vary, po kterých už byla sezona předčasně ukončena. Čtyři nižší návštěvy za běžného režimu přišly na play out a všechny ve Zlíně - 28. března 2008 proti Vítkovicím (185 diváků), o dva dny později proti Pardubicím (242), 22. března stejného roku proti Ústí nad Labem (364) a 13. března 2008 také proti Ústí nad Labem (443).

Utkání Třinec - Vítkovice, Kometa Brno - České Budějovice a Liberec - Litvínov byla odložena. Vítkovice a Brno se s nákazou koronavirem potýkají od začátku extraligové sezony, v Litvínově u několika hráčů zaregistrovali zdravotní potíže a duel byl odložen a neurčito až v pátek.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme