Hokejisté Boleslavi převedli proti Hradci obrat z 0:2 na 3:2, po těsné výhře se radoval i mistrovský Třinec

Hokejisté mistrovského Třince uspěli doma i ve druhém čtvrtfinále play off Tipsport extraligy a po výhře v moravskoslezském derby nad Vítkovicemi vedou v sérii na čtyři vítězné 2:0 na zápasy. Hradec Králové naopak proti Mladé Boleslavi na sobotní úspěch nenavázal a podlehl 2:3. Série pokračují ve středu a ve čtvrtek v Ostravě a v Mladé Boleslavi, v pondělí a v úterý se hrají první a druhé duely Sparty s Libercem a Českých Budějovic s Pardubicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 20:03 20. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hráči Mladé Boleslavi po gólu do sítě Hradce Králové

Slavící hráči Mladé Boleslavi po gólu do sítě Hradce Králové | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Poté, co se v sobotu čekalo na první gól přes polovinu zápasu, odemkl tentokrát favorizovaný tým Mounfieldu hostující obranu už po pouhých 54 sekundách. Kalinovo nahození dokázal protlačit za Krošeljova záda Jergl.

Tabulka se smazala, říká Eberle, jehož Boleslav v prvním čtvrtfinále dlouho trápila Hradec

Číst článek

Ve čtvrté minutě hrály oba týmy pouze ve čtyřech a prostoru na ledě dokonale využili Cingel s Kalinou, který úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho.

Obránce Kalina tak zaznamenal vůbec první gól v dresu Východočechů, k nimž přišel po minulé sezoně ze Sparty. V extralize slavil vstřelenou branku poprvé od začátku října 2019.

V osmé minutě přišpendlil Stránský tvrdě na hrazení Koukala a zkušeného útočníka na chvilku „vypnul“.

Ten však po chvilce zamířil na střídačku po svých, zatímco pro Stránského nedělní vystoupení po trestu na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku skončilo.

Chybnou rozehrávku strážce domácí branky Novotného sice ještě nepotrestali, ale v polovině základní doby se už dotáhli i ve skóre. Lintuniemi využil prostoru, který mu domácí dopřáli, a zamířil přesně k tyčce. Jen o minutu a půl později ho navíc následoval Lunter.

Hned na začátku třetí části se provinil faulem Lev, Královéhradečtí však těžké chvilky přestáli bez úhony. Jakmile byli v pěti, protlačil se do šance Smoleňák, vychytal ho však Krošelj. Pak hráli přesilovku domácí, jenže se jim vůbec nepovedla. Ve 48. minutě se naopak prosadil pěknou ranou Kousal a dokonal obrat Středočechů. Ti vzápětí uhájili vedení i v oslabení a až do konce zápasu.

Moravskoslezské derby

Stejně jako v zahajovacím utkání, které vyhráli Oceláři 3:0, nepadl v první třetině gól. Před oběma brankami ale bylo výrazně rušněji. Stezka kryl už úvodním minutě individuální průnik domácího Michala Kovařčíka a zastavil i šance Nestrašila, Daňa a Draveckého.

Vítkovičtí hokejisté bojují s horečkami, žádost o odložení třetího duelu s Olomoucí extraliga zamítla

Číst článek

Vítkovice, které hrály opět bez kapitána Poláka, si počínaly sebevědoměji než v úvodní třetině zápasu číslo jedna, kdy v první třetině vystřelily jen jednou. 

Po přestávce se už množily šance zejména na straně obhájce titulu. Vránova dělovka propadla Stezkovi, ale puk protančil jen několik centimetrů od pravé tyčky.

Chmielewski na hranici brankoviště ani nadvakrát nedostal puk za záda gólmana Vítkovic a Nestrašil trefil břevno. Udeřit mohlo i na druhé straně, Fridrich ale v úniku nenašel skulinku mezi betony Kacetla.

Oba týmy si dávaly pozor na zbytečný faul a na trestnou lavici sedali hráči pouze za vzájemné pošťuchování až do času 39:48. První přesilová hra za faul Kováře trvala jen čtyři sekundy a po vydařené kombinaci zakončil mezi betony zblízka Nestrašil.

Vítkovice hrály ve 48. minutě první přesilovkou hru a s notnou dávkou štěstí vyrovnaly. Kacetl jel za branku pro nahozený kotouč, který se ale odrazil od mantinelu před branku a Flick skóroval pohodlně do prázdné.

Domácím vrátil vedení před brankou neobsazený Vrána, který nadvakrát překonal Stezku. V podobné situaci se v dalším střídání neprosadil Guman a hosté ještě zahrozili v power play, ale Třinec těsnou výhru udržel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme