Jestli prohrajete, vůbec se nevracejte, slyšel Lev před derby. Nakonec Hradec dominoval

Čtvrté hokejové východočeské derby v extralize slibovalo před zápasem napínavou podívanou, přece jen se mezi sebou utkaly týmy z druhého a třetího místa v tabulce. Utkání ale bylo naprosto jednoznačnou záležitostí. Hradec Králové vyhrál v Pardubicích 4:1 a posunul se o skóre před Třinec do čela soutěže.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Smoleňák z Hradce Králové (vlevo) se raduje z gólu

Radek Smoleňák z Hradce Králové (vlevo) se raduje z gólu | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Souboje těchto dvou týmů jsou vždy víc než jen běžný extraligový zápas. Vnímají to hráči i fanoušci. Své si o tom před zápasem vyslechl i dvougólový střelec Hradce Králové Jakub Lev.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hradec zvítězil v derby v Pardubicích a posunul se do čela extraligy. Více v příspěvku Oty Gutwirtha

„I v baráku, kde bydlíme, jsme potkali sousedy a říkali nám, že jestli prohrajeme, ať se vůbec nevracíme. Že nás nenechají vyspat. Ale nakonec jsme všichni spokojení, dobrý zápas,“ řekl Lev Radiožurnálu. Pak už vážněji dodal, v čem byl jeho tým lepší a proč si po zásluze odvezl všechny tři body.

„Dobře jsme se připravili, hráli jsme aktivně, dařilo se nám to celých šedesát minut. I když přišla po inkasované brance malá komplikace, tak jsme spokojení.“

Hradečtí v zápase ukázali, proč bojují o Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Skvělá obrana, přehled ve hře, nebezpečné útoky. Spokojený s hrou svého týmu byl i asistent trenéra Ladislav Čihák.

„Kluci odvedli skvělý výkon, měli jsme výborné oslabení. Naopak jsme si pomohli přesilovkou a kluci to odmakali celý zápas,“ uvedl Čihák.

Hradečtí se poprvé prosadili už po 77 sekundách hry a jako by tím určili ráz celého zápasu. Jen málokdy byl v minulých derby mezi těmito dvěma soupeři tak viditelný rozdíl. Své o tom věděl i hlavní trenér pardubických hokejistů Richard Král.

„Hradec byl jednoznačně lepší, přehrál nás ve všem, v pohybu, důrazu. Jak se nám dařilo minulé zápasy, tak dneska jsme propadli a soupeř zaslouženě vyhrál,“ shrnul Král.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme