Karlovy Vary prohrávaly se Spartou už 0:4, nakonec slaví vítězství po prodloužení

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v předehrávce 29. kola extraligy doma nad Spartou 5:4 v prodloužení, přestože ještě v 45. minutě prohrávali 0:4. Dokonalý obrat Energie dovršil v čase 60:56 útočník Petr Koblasa. Pražané prohráli poprvé po sérii šesti vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarští hokejisté slaví gól proti Spartě.

Karlovarští hokejisté slaví gól proti Spartě. | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Od úvodního vhazování Sparta vyvinula tlak, který po 84 sekundách hry vyústil díky Tomáškově střele do odkryté branky ve vedoucí gól. Navýšit skóre mohl o minutu později Dvořáček, který však z bezprostřední blízkosti na Novotného nevyzrál.

Energie se k první nebezpečné akci dostala v páté minutě díky Flekově střele v přesilové hře. Ještě blíže ke vstřelení gólu byl Kohout, ale z levého kruhu nastřelil tyč Machovského branky. Nic to však nezměnilo na skutečnosti, že v úvodním dějství sparťané domácí tým přehrávali, což v 17. minutě po Jandusově nahození od mantinelu potvrdil tečí před brankou Řepík, který tak zvýšil na 2:0.

Sparťané nastříleli podeváté v historii dvouciferný počet branek. Rekord drží Kladno

Číst článek

Druhá dvacetiminutovka byla podobná té první, Karlovarští se snažili a bruslili, ale větší příležitosti si vytvářela Sparta. Energii nepomohla ani hra v početní výhodě, naopak blíže ke vstřelení branky měl ve vlastním oslabení dvakrát Rousek a jen díky výborným zákrokům Novotného se stav nezměnil.

V 38. minutě po vyloučení Černocha za napadení a hráčské lavice za hlasité protesty trenéra Pešouta se Pražanům naskytla příležitost dvouminutové přesilovky pět na tři, kterou střelou mezi Novotného betony využil v čase 38:12 Tomášek a skóroval podruhé v utkání.

Když ve 44. minutě Dvořáček navýšil vedení Sparty na rozdíl čtyř branek, málokdo pochyboval o jednoznačném vítězství hostů. Domácí však předvedli ve zbývající patnáctiminutovce neuvěřitelný obrat. O minutu později první branku domácích, kterou vstřelil Kohout, ještě musel posvětit videorozhodčí.

V 48. minutě se Kohout trefil podruhé, když mu přesně přihrál Koblasa. Karlovarští dělali svou aktivitou Spartě problémy a po Hladonikově střele v 54. minutě snížili na rozdíl jediné branky. V euforii hrající Západočeši díky teči Kašeho po Půlpánově nahození za 47 sekund vyrovnali.

Hosté mohli vrátit vedení na svou stranu při vyloučení Pulpána, ale po dvouminutovém trestu pro Spartu za protesty trenéra Hořavy a následném faulu Dvořáka šli domácí do prodloužení s výhodou přesilové hry pěti proti třem. Tuto 38 sekund trvající výhodu sice Energie nezužitkovala, ale v pokračující klasické početní výhodě rozhodl Koblasa.

Předehrávka 29. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 0:1, 4:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Kohout (D. Mikyska), 48. Kohout (Koblasa, Černoch), 54. Hladonik (T. Mikúš), 55. D. Kaše (Pulpán, Koblasa), 61. Koblasa (D. Kaše, Flek) - 2. Tomášek (Rousek, Buchtele), 17. Řepík (Němeček, M. Jandus), 39. Tomášek (Sobotka, Polášek), 44. Dvořáček (Zikmund, M. Sukeľ). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:8, navíc Polášek (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme