Útočník Filippi se z Liberce vrací do KHL, znovu bude hrát za Magnitogorsk

Reprezentační útočník Tomáš Filippi bude opět působit v Kontinentální hokejové lize. V extraligovém Liberci se dohodl na předčasném ukončení angažmá a uzavřel smlouvu do konce sezony s Magnitogorskem, kde už dříve hrál. Bílí Tygři informovali o jeho odchodu na svém webu.

Magnitogorsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Filippi (vlevo) během zápasu s Ruskem na letošním Channel One Cupu.

Tomáš Filippi (vlevo) během zápasu s Ruskem na letošním Channel One Cupu. | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý liberecký odchovanec Filippi působil v KHL naposledy v minulé sezoně, kterou začal v dresu Chabarovsku, než se v polovině listopadu vrátil pod Ještěd. Stejně tomu bylo o rok dříve, kdy se po dvou a půl sezonách v Metallurgu vrátil do Liberce.

Útočník Vojtěch Polák se vrátil z KHL do Karlových Varů

Číst článek

„Tomáš si svými výbornými výkony v dresu Bílých Tygrů řekl o velmi lukrativní zahraniční angažmá. Po vzájemné dohodě jsme ho uvolnili do konce této sezony,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Filip Pešán.

Filippi se při svém druhém návratu dohodl s Libercem na spolupráci do konce dubna 2021. Člen posledního reprezentačního výběru na Channel One Cupu odehrál v této extraligové sezoně 24 utkání a připsal si 19 bodů za osm branek a 11 asistencí. V základní části KHL má na kontě 153 utkání a 76 bodů za 26 gólů a 50 asistencí. V play-off má bilanci 41 zápasů a 16 bodů (9+7). Ve své první sezoně v Magnitogorsku vyhrál Gagarinův pohár.

Pod vedením trenérského štábu, do něhož patří i asistent Jiří Kalous, hájí v současnosti barvy Metallurgu i další útočník národního týmu Andrej Nestrašil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme