Kometa otočila zápas proti Kladnu a slaví počtvrté v řadě, v Hradci se čekalo na gól až do nájezdů

Dvě dohrávky měla v úterý na programu hokejová Tipsport extraliga. Kladno proti Kometě Brno vedlo doma po první třetině 2:0, hosté ale dokázali skóre otočit a po vítězství 3:2 slaví čtvrté vítězství v řadě. V Hradci Králové diváci neviděli jediný gól během základní hrací doby ani prodloužení, až v samostatných nájezdech zařídil domácím bod navíc Aleš Jergl.

Kladno/Hradec Králové (Aktualizováno: 21:16 22. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský hokejový klub, který patří Jaromíru Jágrovi (uprostřed) dostane od města mimořádný příspěvek dva miliony korun

Jaromír Jágr. | Foto: Tomas Blazek / Mafra | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 2:3

Jágr s Plekancem se ocitli společně na ledě nejen kvůli focení těsně před začátkem zápasu, ale hned také během prvního střídání při úvodním buly. První větší možnost měl v šesté minutě Valský, jenž najížděl ze strany na gólmana Vejmelku, jenže přestřelil.

‚Už se vrátil z opalovačky?‘ Plekance s Jágrem čeká vzájemný souboj v hokejové extralize

Číst článek

Na začátku osmé minuty se proti pravidlům provinil Plekanec. Velkou šanci měli ale hosté, když Austin přišel na útočné modré čáře o puk a Lev jel sám na strážce domácí branky Godlu, ten jeho ránu se štěstím vytěsnil. Vzápětí vykryl betonem také příležitost Orsavy.

Jen vteřinu po Plekancově návratu do hry ale zakončil Jágrovu akci Machač a otevřel skóre.
V končící 15. minutě musel Zaťovič na trestnou lavici k Němcovi a Rytíři měli k dispozici 16 sekund přesilovky pět na tři. Během ní si šanci nepřipravili, pak ale při pokračující klasické početní výhodě využil přihrávky Réwaye, jenž se vrátil po delší době do domácí sestavy, střelou z první O'Donnell a zvýšil.

Ve druhém dějství Kometa hodně přidala. Už ve 23. minutě se také hosté dočkali snížení: Svozil po Holíkově vyhraném buly krásně našel Kucseru a situaci už nezachránila ani Godlova robinsonáda. Vrátit Kladno do sedla mohl z prostoru mezi kruhy Zikmund, ale Vejmelka byl proti.

Přímý sestup jako strašák. Extraligové týmy ze spodku tabulky děsí nové pravidlo

Číst článek

Po polovině zápasu Godla zachránil proti Horkému. O chvilku později zahrozil v krátkém sledu dvakrát Jágr, jenže Vejmelka byl opět připravený. Ve 37. minutě pak Zaťovič při početní výhodě nabil Kucserovi a ten svým druhým dnešním gólem vyrovnal.

V úvodu třetí dvacetiminutovku vybojoval dobře forčekující Valský kotouč, připravil obrovskou šanci pro O'Donnella, ten ztroskotal opět na Vejmelkovi. Na druhé straně dokonal obrat po pěkné individuální akci Holík. Na konci 49. minuty zazvonil Hruška na tyčku.

Další šanci ke zvýšení náskoku promarnil nepřesnou koncovkou Pyrochta. Vyrovnání při stupňujícím se tlaku Rytířů měl na holi Réway. Na závěrečných 82 sekund sáhli domácí ke hře bez gólmana, v níž nevyužil další dobrou šanci Réway a Kladno už porážku neodvrátilo.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 1:0 po nájezdech

Zápas předehrávaný kvůli účasti Třince na prosincovém Spengler Cupu začal náporem domácích. Hradečtí, kteří bojovali i za trenéra Tomáše Martince, o jehož konci u týmu a příchodu Vladimíra Růžičky se mluví už několik dnů, se snažili úřadujícího mistra udolat tradičně - pohybem a aktivitou.

Jenže v brance Ocelářů stál výborný Bartošák. Ve čtvrté minutě ho nepřelstil bek Allen ani útočník Cingel. O pár minut později neuspěli proti reprezentačnímu brankáři Paulovič a Rákos - první se neprosadil zblízka, druhý střelou přes obránce.

Hokejisté Kadaně utnuli nevídanou sérii, porazili Jihlavu a slaví první vítězství po 41 zápasech

Číst článek

Mountfieldu scházela efektivita, a proto mohl jít do vedení Třinec. V domácí přesilovce ujel Stránský, ale jeho samostatný únik Mazanec kryl. Stejně jako ve 14. minutě, kdy v početní výhodě hostů vyrazil Marcinkovu dorážku maskou.

Druhá třetina byla vyrovnaná, ale větší možnosti měli opět domácí. V přesilovce pálil Filip Pavlík, jenže Bartošák znovu perfektně zasáhl. Stejně jako proti Perretovi, jehož poslal do příležitosti Pauloviče.

Největší šanci měl domácí kapitán Smoleňák. Po chybě hostů byl úplně sám před brankou, ale bekhendem ji přestřelil. Hosté se k výraznějšímu ohrožení branky dostali až ke konci druhé třetiny, a to především zásluhou přesilovky. Stránský jel ze strany sám, Mazanec však byl pozorný. Z podobné pozice netrefil branku Gernát.

Sparta vyhrála v extralize pošesté za sebou. Kladnu nepomohly dva Jágrovy body, s Boleslaví prohrálo

Číst článek

Třetí třetina byla dál bojem o první gól. Třinec mohl jít do vedení hned v její první minutě, ale Chmielewski v přečíslení dva na jednoho pálil vedle. Hradec mohl rozjásat Chalupa, jenž byl po zpětné přihrávce sám před prázdnou brankou, jenže jeho dorážku zablokovali na poslední chvíli obránci.

Poté dvakrát podržel domácí gólman Mazanec, jenž opět dostal příležitost jako jednička, přestože byl v neděli v duelu se Zlínem střídán po dvou třetinách. Nejprve maskou zastavil Stránského ránu, poté brilantně vyrazil Gernátovu teč, která byla asi největší možností Třince v utkání.

Žádný z gólmanů nebyl do konce třetí části překonán, a proto se šlo do prodloužení. Pro Hradec to znamenalo první remízu v základní hrací době v sezoně. V prodloužení měli možnosti hlavně domácí, jenže Bartošák uspěl proti Rákosovi, dvakrát proti Pavlovičovi i proti Červenému a famózně lapačkou proti Radovanu Pavlíkovi. Při domácím tlaku ujel bek Gernát, ale také Mazanec byl nepřekonatelný.

Proto musely rozhodnout nájezdy. V nich v první sérii provedl skvělý manévr domácí Jergl, jehož gól byl nakonec jediný.

Dohrávka 11. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Machač (Jágr, Stach), 17. O'Donnell (Réway, Austin) - 23. Kucsera (Svozil, P. Holík), 37. Kucsera (Zaťovič, P. Holík), 43. P. Holík (Kucsera, O. Němec). Rozhodčí: Pešina, Kika - Ondráček, Ganger. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Předehrávka 32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 1:0 po samostatných nájezdech
Rozhodující samostatný nájezd: Jergl. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3840.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme