Hokejisté Pardubic ztratili s Kometou dvougólový náskok, prohra 3:4 ukončila jejich vítěznou sérii

Hokejisté Pardubic podlehli v předehrávce 34. kola extraligy v Brně 3:4 a jejich sedmizápasová vítězná série skončila. Po úvodní třetině přitom hosté vedli o dvě branky, ale Kometa v druhé třetině skóre otočila a v 57. minutě rozhodl Petr Holík. Dynamo zůstalo v tabulce třetí, brněnský celek se posunul na páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se hráči Komety Brno

Radující se hráči Komety Brno | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Úvodní šanci zápasu obstaral domácí zadák Marek Ďaloga, který se natlačil před Dominika Frodla, ale zakončením ho nepřekvapil. Na druhé straně střelu Jana Košťálka vyrazil Matej Tomek pouze před sebe a Robert Kousal poslal puk bekhendem pod horní tyč. Za 63 sekund se skóre změnilo znovu - Tomek nedokázal udržet puk ve výstroji a Lukáš Anděl z další dorážky zvýšil.

Extraliga poběží i během olympijských her. Kluby zasaženy nominacemi vyberou mezi dvěma řešeními

Číst článek

Kometa poté hrála přesilovku, ale Peter Mueller sám před brankou trefil jen Frodlovy betony. Brňané snížili až v oslabení: po pouhých sedmi vteřinách druhé třetiny Michal Gulaši odpálil kotouč od vlastní modré čáry, puk zachytil Mueller a prosadil se ránou nad vyrážečku.

Kometa ožila a hnala se za vyrovnáním. Erik Meluzín ještě neuspěl, skóroval až v 26. minutě obránce Kevin Tansey. Pardubický gólman neudržel puk a čerstvá brněnská posila ho pohotově poslala do sítě.

Po polovině utkání už Brno vedlo, Ďalogův nájezd zakončil v brankovišti Mueller gólem na 3:2. Domácí výrazně převyšovali soupeře v počtu střel, přesto se Dynamo po dlouhé době dostalo do šance a udeřilo. Krátce po skončení přesilovky se z mezikruží trefil do šibenice Paulovič.

Tomek se předvedl sedm minut před koncem. Sám před ním zůstal Matouš Blümel, ale souboj vyhrála lapačka brněnského brankáře. Kometa se dokázala vymanit z tlaku a udeřit. Zaťovič podržel kotouč, poslal ho žabkou na Holíka a ten překonal ležícího Frodla.

Dynamo zkusilo power play, ale vyrovnat se už hostům nepodařilo a jejich vítězná série skončila. Brno naopak uspělo pošesté z posledních sedmi zápasů, jedinou prohru utrpělo v úterý v Mladé Boleslavi.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 4:3 (0:2, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Mueller (Gulaši), 26. Tansey (Zaťovič, P. Holík), 31. Mueller (Ďaloga, P. Holík), 57. P. Holík (Zaťovič) - 5. R. Kousal (Košťálek), 6. Anděl, 37. Paulovič (J. Mikuš). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Brejcha, Malý. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme