Nováček Plekanec i navrátilec Erat. Kometa nastoupí proti Spartě se dvěma zvučnými posilami

Podobnou dvojici na extraligových kluzištích nenajdete. V jedné formaci hokejové Komety Brno nastoupí ve čtvrtečním utkání s pražskou Spartou útočníci Tomáš Plekanec a Martin Erat. Zatímco Erat dovedl Kometu k dvěma mistrovským titulům za sebou, Plekanec oblékne dres brněnského klubu vůbec poprvé díky střídavým startům z Kladna.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec v dresu Kladna.

Tomáš Plekanec v dresu Kladna. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Většinu svých hokejových kariér odehráli Tomáš Plekanec s Martinem Eratem v NHL. Před společnou premiérou v dresu brněnské Komety se ale druhý jmenovaný usmívá nad představou, že díky tomu diváci uvidí na ledě takovou show jako v nejlepší soutěži světa.

„Myslím, že hokej v NHL a tady je trošičku jiná liga. Jsem rád, že se s Plekym zase sejdu na ledě,“ řekl Erat Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nováček i Plekanec i navrátilec Erat. Kometa nastoupí proti Spartě se dvěma zvučnými posilami

V zámoří se v jednom týmu nepotkali, v reprezentaci spolu ale hráli už od mládežnických let. Oba mají doma zlato z juniorského mistrovství světa v roce 2001, v seniorském týmu spolu byli třeba na dvou olympijských hrách.

„Nebyli jsme tak, že bychom pořád hráli spolu, ale pár zápasů jsme spolu odehráli,“ říká šestatřicetiletý Plekanec o tom, jestli s o rok starším Eratem už někdy nastoupil přímo v jedné formaci.

„Já i Tomáš jsme odehráli tolik zápasů, že si myslím, že víme, co který hráč umí a co já potřebuju dát jemu a co zase on mně,“ líčí Erat, kterého čeká zápasová premiéra v aktuální sezoně.

Vítězná série třineckých Ocelářů skončila v Hradci, Boleslav zvítězila ve Vítkovicích

Číst článek

V předchozích dvou ročnících získal Erat s Kometou mistrovský titul, po letošní obhajobě se s vedením klubu dohodl na delší pauze. Vše směřuje k tomu, aby se připravil na play-off.

„Zaprvé to byly rodinné důvody, zadruhé to bylo tím, že jsem si chtěl chviličku odpočinout, a zatřetí si myslím, že jsem o nic nepřišel,“ říká Erat.

Útok se zkušenými hokejisty doplní nejmladší člen brněnského kádru, teprve osmnáctiletý Karel Plášek. „Doufám, že nebudu nějak extra nervózní, přece jen mám asi z čeho. Ale doufám, že to bude stejné jako obvykle,“ usmívá se.

Útok dvou veteránů s jedním mladíkem uvidí fanoušci poprvé ve čtvrtečním utkání 25. extraligového kola, ve kterém Kometa přivítá od osmnácti hodin pražskou Spartu.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme