Kometa bez kotle. Hokejový mistr má za vulgární pokřiky uzavřenou část stadionu

Hokejisté Komety Brno se v nedělním utkání proti Pardubicím budou muset obejít bez podpory nejaktivnějších fanoušků. Disciplinární komise hokejové extraligy Kometě na jedno utkání zavřela tribunu E, na které sídlí brněnský kotel.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnský kotel zůstane pro utkání s Pardubicemi zavřený

Brněnský kotel zůstane pro utkání s Pardubicemi zavřený | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Kometa byla od začátku ledna v podmínce kvůli vulgárním pokřikům na adresu soupeřů a rozhodčích v zápasech proti Pardubicím a Vítkovicím. Nový bod disciplinárního o nesportovním chování příznivcům jihomoravští fandové znovu porušili 26. ledna proti Zlínu.

Vedení hokeje bojuje proti vulgaritám na stadionech. Represe, nejsme v divadle, zlobí se fanoušci

Číst článek

„Vzhledem k tomu, že k provinění došlo v průběhu podmíněného odkladu předchozího rozhodnutí, uložil předseda disciplinární komise ELH klubu HC Kometa Brno trest odehrání jednoho soutěžního utkání bez přítomnosti diváků na tribuně E,“ napsal předseda disciplinárky Karel Holý v tiskové zprávě.

Fanoušci Komety patří v extralize mezi nejaktivnější, nejhlučnější, ale taky nejtrestanější. Aktuální mistr byl v souvislosti s nesportovním chováním na tribunách jen v této sezoně trestán již dvanáctkrát především pokutami a podmíněnými tresty.

„Podle disciplinárního řádu vstupuje v případě, dojde-li během zkušební lhůty k dalšímu přestupku, v platnost přinejmenším původní trest,“ vysvětlil Holý. V případě opakování prohřešků může komise uzavřít stadion pro diváky v krajním případě až na rok.

S klubem navíc probíhá další disciplinární řízení kvůli použití pyrotechniky v sektoru hostí v Chomutově.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme