Zlín je kvůli pozitivním testům v karanténě, utkání hokejové extraligy odkládá i Olomouc a Liberec

Hokejisté Zlína jsou kvůli několika pozitivním testům na koronavirus od pátku v desetidenní karanténě. Odloženy tak pravděpodobně budou jejich zápasy sedmého až devátého kola extraligy s Brnem, Českými Budějovicemi a Karlovými Vary. Kvůli podezření na onemocnění covidem-19 v neděli nenastoupí hráči Olomouce k domácímu utkání proti pražské Spartě a hrát nebude ani Liberec proti Českým Budějovicím.

Olomouc/Zlín (Aktualizováno: 15:20 3. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z původně plánovaných šesti duelů 7. kola už nezbyl kvůli potížím s koronavirem v dalších týmech v nedělním programu žádný a bude se hrát jen předehrávka 9. kola Vítkovic s Plzní.

Vedení Beranů informovalo o karanténě na klubovém webu, počet nakažených hráčů neupřesnilo. „Z tohoto důvodu se ruší nejbližší plánovaná utkání v Tipsport extralize. O vývoji situace a náhradních termínech zápasů budeme informovat prostřednictvím klubového webu. Klub postupuje dle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Zlínského kraje,“ napsal zlínský celek.

Vítkovice vkročily do hokejové extraligy výhrou v prodloužení, Sparta oplatila úterní porážku Liberci

Číst článek

V pátek si Zlín odložil sobotní předehrávku 11. kola proti Plzni. Učinil tak z preventivních důvodů kvůli výskytu příznaků nachlazení u několika hráčů.

Podezření na nákazu u několika členů týmu je také v Olomouci. „Klub nyní bude postupovat podle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje a další známé informace zveřejní na svých webových stránkách. Do té doby se k situaci nebude více vyjadřovat,“ uvedlo vedení olomouckých hokejistů.

Liberec se představil ještě v pátek v pražské O2 areně, kde podlehl Spartě 0:3 a v pátém utkání sezony poprvé nebodoval. Chyběl jim trenér Patrik Augusta a tým vedl asistent Jiří Kudrna. Obejít se hosté museli i bez svého neproduktivnějšího hráče Michala Birnera.

„Utkání bylo z preventivních důvodů odloženo, neboť se u pěti členů kádru A-týmu objevilo podezření na onemocnění COVID-19. Klub nyní bude postupovat podle doporučení lékařů a Krajské hygienické stanice Libereckého kraje. Do doby, než budou známy další kroky, se klub nebude k situaci více vyjadřovat,“ uvedli zástupci Liberce na klubovém webu k osudu utkání s Českými Budějovicemi.

Liberec už byl v karanténě před startem extraligy. Měl šest nakažených hráčů a přišel kvůli izolaci o semifinále Poháru Generali České pojišťovny proti Pardubicím, které postoupily do finále bez boje.

V karanténě jsou v současné době rovněž hokejisté Mladé Boleslavi, Třince, Karlových Varů, Hradce Králové, Pardubic a Litvínova. Vítkovice odehrály první utkání v pátek, Kometa Brno ještě do extraligového ročníku nezasáhla. Začít měla v úterý 6. října ve Zlíně, nyní ale přišla i o tento zápas.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme