Letošní ročník extraligy bude bez vítěze. Sezona byla kvůli koronaviru definitivně ukončena

Letošní sezona hokejové extraligy byla po vyhlášení nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru ukončena. Mistrovský titul udělen nebude. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:01 12. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Němec v dresu Komety Brno

Ondřej Němec v dresu Komety Brno | Zdroj: Profimedia

Český svaz ledního hokeje ve čtvrtek pokračování soutěže nejprve na dva týdny přerušil a po rozhodnutí vlády nakonec oznámil, že vyřazovací část už se dál hrát nebude.

Sport v Česku je zastaven. Nebude se hrát fotbal ani hokej, stav nouze se dotýká všech soutěží

Číst článek

„Vláda vyhlásila nouzový stav, který bude platit měsíc. Proto bylo rozhodnuto o ukončení letošní sezony extraligy,“ řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund webu hokej.cz. Účastníci nejvyšší soutěže budou oficiálně informováni v průběhu čtvrtka.

Poprvé od konce války

Extraliga nevyhlásí vítěze, takže český hokej bude bez mistra poprvé od roku 1945. Nejvyšší soutěž opustí poslední Kladno, Rytíře v ní nahradí České Budějovice, které vyhrály základní část první ligy. Play off druhé nejvyšší soutěže bylo také zrušeno.

Česká extraliga následovala Švýcarsko, které také ve čtvrtek zrušilo play off i celou sezonu. Ke stejnému kroku se rozhodli i v Německu, Rakousku, na Slovensku, v Norsku, ve Slovinsku a v Polsku.

❗️Rozhodnuto, vyhlášení nouzového stavu v České republice znamená i konec letošní extraligové sezóny 👉 hokej.cz/telh-uz-cekat-…
#TELH

16:40 – 12. 03. 2020

8 52

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme