Hokejisté Mladé Boleslavi musí kvůli koronaviru do karantény, odloží si nejbližší tři zápasy

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou dalším extraligovým týmem, který musel kvůli covidu-19 do karantény. Neodehrají proto páteční utkání s Karlovými Vary a odloženy mají i další dva zápasy. Středočeši o tom informovali na svém oficiálním webu.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 15:48 14. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi

Hokejisté Mladé Boleslavi | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Krajská hygienická stanice nařídila z důvodu nákazy několika hráčů nemocí covid-19 A-mužstvu BK Mladá Boleslav do středy 19. ledna karanténu,“ uvedli představitelé Bruslařského klubu.

Koronavirová nákaza hokejistů Českých Budějovic, kvůli několika případům odložili dva zápasy

Číst článek

Vedle utkání 41. kola extraligy se hráči Mladé Boleslavi nepředstaví v neděli na ledě Zlína a v úterý doma proti Kladnu.

V karanténě jsou aktuálně i České Budějovice, Třinec se po vynucené pauze do soutěže zapojí v pátek. Nejbližší dvě utkání – v sobotu a příští týden ve středu – neodehrají v první lize Vsetín a Ústí nad Labem.

Středočeši se nyní musí se soupeři domluvit na náhradních termínech zápasů. Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by covid-19 zasáhl do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se jim to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play-off, musí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme