Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Českých Budějovic, rozhodující trefu obstaral Štohanzl

Hokejisté Hradce Králové zdolali v předehrávce 44. kola extraligy České Budějovice 3:2. Východočeši si připsali čtvrtou výhru za sebou a posunuli se na páté místo v tabulce. Naopak českobudějovický Motor je nadále předposlední. Vítězný gól vstřelil ve 45. minutě útočník Štohanzl.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisty Hradce Králové v závěru utkání proti Českým Budějovicím podržel brankář Kiviaho

Hokejisty Hradce Králové v závěru utkání proti Českým Budějovicím podržel brankář Kiviaho | Zdroj: Profimedia

Mírně aktivnější byli v úvodu utkání Jihočeši. Šenkeřík ani Toman ale nedokázali Kiviaha v hradecké brance překonat. Bez efektu zůstala i první přesilovka Motoru, při níž Eberle pykal za faul na Štencela.

Poprvé do kabin šly oba týmy již ve 14. minutě, kdy rozhodčí předčasně ukončili třetinu kvůli poškozené ledové ploše. Hned po návratu byl vyloučen Štencel a hosté první početní výhodu využili. Hrachovinu prostřelil obránce McCormack. Vyrovnání měl na holi Hanzl, jeho ránu z levého kruhu pokryl Kiviaho.

Druhá část pokračovala bez úpravy ledu a domácí rychle vyrovnali. V početní výhodě se prosadil tvrdou a přesnou střelou obránce Vráblík. Kiviaho poté zastavil ránu Gulaše z pravého kruhu a poradil si i s bekhendovým pokusem Rašky u levé tyčky.

Na protější straně Šenkeřík obětavým pádem zmařil soupeřovo přečíslení dva na jednoho. Vedení hostům vrátil Chalupa, jenž dovezl kotouč k brankovišti soupeře a skóroval za pomoci odrazu od chráničů Hrachoviny i nešťastného zákroku českobudějovického brankáře.

I podruhé ale dokázali Jihočeši srovnat, o což se v přesilovce postaral 34 sekund po začátku třetí třetiny kapitán Gulaš. Poté ale Motor zaplatil za nepozornost Hrachoviny, za jehož záda prošlo zblokované nahození Štohanzla z rohu hřiště.

Vyrovnat mohl opět Gulaš, ale Kiviaho si s jeho dalším pokusem poradil. Neujala se ani Percyho střela po vyhraném vhazování v 50. minutě. Uklidnit Mountfield mohl z brejku Jergl, Hrachovina ale tentokrát tým podržel. Při závěrečné power play opět došlo na souboj Gulaše s Kiviahem a opět v něm uspěl brankář.

Východočeši momentálně ztrácí čtyři body na čtvrté místo, které zaručuje přímý postup do play off. Naopak Motor se krčí na předposledním místě tabulky se sedmibodovým náskokem na Kladno.

HC Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Vráblík (Štencel, Pech), 41. Gulaš (Doležal, Čachotský) - 15. McCormack (Blain), 38. Chalupa (Kalina), 45. Štohanzl. Rozhodčí: Hribik, Jaroš - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 5654.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme