Kometa doma porazila Plzeň 3:2 a po třinácté výhře v play off v řadě je poslední krok od finále

Hokejisté Brna porazili ve třetím zápase semifinále play off extraligy Plzeň 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:0. O třináctém vítězství Komety v play off v řadě rozhodl 58 sekund před koncem Martin Erat. Úřadující mistr si může zajistit postup do finále ve čtvrtek před svými fanoušky.

Aktualizováno Brno (Aktualizováno: 21:24 4. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Martina Erata

Radost Martina Erata | Zdroj: ČTK

Třetí semifinále série skončilo pro Plzeň možná až krutým způsobem. Západočeši ve středu v Brně nebyli horším týmem, jenomže jim chyběl X faktor, jaký předvedl Martin Erat pouhých 58 sekund před koncem.

Brno - Plzeň 3:2. Kometa se krátce před koncem opět ujímá vedení

Číst článek

Trenér hostů Martin Straka udělal po nevydařených domácích zápasech několik změn v sestavě a jeho svěřenci se v Brně prezentovali od začátku slibným výkonem.

Západočeši však v samotném závěru první třetiny inkasovali. Nečas si našlápl do útočného pásma, objel branku a Hynek Zohorna pohotově doklepl puk do prázdné branky.

Ve 36. minutě po soustavnějším tlaku však již Plzeň srovnala. Obránce Moravčík využil zakrytého Čiliakova výhledu a překonal jej střelou od modré čáry, která skončila v horním roku branky.

Hosté podruhé inkasovali ve 49. minutě. Rychlý protiútok zakončil střelou na zadní tyč Vondráček. Z vedení se však Kometa radovala jen 34 sekund. Gulaš totiž dokázal rychle vyrovnat.

Když už se zdálo, že se bude utkání prodlužovat, rozhodl individuální akcí Martin Erat. Hosté následně zkusili vyrovnat v krátké power play, Gulaš ale ve slibné pozici minul.

Kometa se tak v sérii ujímá vedení 3:0 na zápasy, vyhrává v play off potřinácté v řadě a již ve čtvrtek může v nejrychlejším termínu postoupit do velkého finále, ve kterém by se případně setkala s vítězem druhé semifinálové série mezi Oceláři Třinec a Mountfieldem Hradec Králové, ve které vedou Slezané 3:1 na zápasy.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávka: 20. H. Zohorna (Nečas), 49. Vondráček (Mallet, Štencel), 60. M. Erat (Vincour) - 36. Moravčík, 50. Gulaš (Moravčík, Stach). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Gebauer, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:0.

Sestavy: Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, Kadlec, D. Sklenička, Pulpán - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kratěna, Stach - Schleiss, Kracík, D. Kindl - T. Kubalík, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme