Pardubice rozhodly dohrávku s Kladnem v prodloužení, gól na 5:4 vstřelil Mikuš

Hokejisté Pardubic porazili v Chomutově v dohrávce 26. kola extraligy předposlední Kladno 5:4 v prodloužení. Pátou výhru Dynama v řadě vystřelil 24 vteřin před koncem nastavení obránce Juraj Mikuš. Tři body (1+2) za vítězný celek zaznamenal útočník Ondřej Matýs. Rytíři prohráli potřetí za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice | Zdroj: ČTK

Utkání se původně mělo odehrát pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně. Kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením však byla akce Winter Classic už podruhé odložena do další sezony.

Vedoucí týmy extraligy ztratily. Třinec doma nestačil na Vítkovice, Hradec prohrál s Libercem

Číst článek

Kvůli zranění z minulého vítězného zápasu s Plzní scházel Pardubicím obránce Košťálek. Hostům se povedl začátek a po necelých dvou minutách od úvodního vhazování otevřeli v přesilovce skóre.

Cienciala nahrál Říčkovi, který střelou k tyči překonal Bowa. Pardubický útočník 18. gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

Rychlá odpověď

Kladno přispěchalo s odpovědí za 95 vteřin. Filip se před brankou snažil najít Machalu a hostující bek Nakládal si srazil puk do vlastní sítě. Domácí převzali iniciativu, Plekanec ale střelou pod betony na Kloučka nevyzrál.

V 15. minutě Rytíři po využité početní výhodě otočili stav, když zadák Wood umístil střelu zápěstím pod horní tyč. V následné přesilové hře kladenský útočník Kubík nastřelil tyčku.

V polovině zápasu se už v další přesilovce dočkal. Na pravém křídle zakončením z první zužitkoval Plekancovu přihrávku.

Hosté snížili za 34 sekund. Camara si nabruslil před branku a Matýs se z dorážky nemýlil. Pardubický útočník se zapsal mezi střelce v premiérovém utkání v této extraligové sezoně.

V 38. minutě favorit utkání srovnal. Říčkova dělovka skončila na tyči, Filip však nevyhodil puk do bezpečí, pohotový Cienciala mu ho sebral a překonal Bowa.

Kladno ve vedení

Přesto Kladno odcházelo po druhé části do šaten s vedením. Plekanec nahrál před branku na najíždějícího Berana, jehož neohlídal Kousal, a domácí útočník prostřelil Kloučka.

Mužstvo hrajícího majitele Jágra přestřílelo svého soupeře po dvou třetinách 33:16, v závěrečné dvacetiminutovce ale hrozili především hosté.

V 57. minutě vyrovnali. Matýs vrátil před brankoviště kotouč a Robertson se trefil do odkryté branky. Pro kanadského zadáka šlo o první extraligový zásah.

V prodloužení ujel domácí útočník Hlava, jenže svou akci v gól nepřetavil. Zdálo se, že duel dospěje do samostatných nájezdů, když Mikuš dorazil za Bowa Matýsovu střelu. Pardubice ve vzájemných zápasech čtyřikrát za sebou bodovaly a z toho třikrát vyhrály.

Kompletní výsledky hokejové extraligy:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme