Pardubice slavily po výhře nad Olomoucí už pošesté v řadě, Vítkovice přestřílely Karlovy Vary 7:6

Hokejisté Pardubic zdolali v extraligové dohrávce Olomouc 3:0 a připsali si šesté vítězství za sebou. Dvěma góly včetně vítězného se na výhře podílel útočník Adam Musil. Vítkovice v duelu s Karlovými Vary promarnily pětigólové vedení a na konečných 7:6 rozhodly až v prodloužení díky sólovému úniku kanadského útočníka Roberta Flicka. Třinec vyhrál předehrávku v Kladně a vede nejvyšší soutěž už o osm bodů.

Pardubice (Aktualizováno: 20:27 26. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p2022012608440_220126-191010_apr.jpeg

Hráči Pardubic po gólu do sítě Olomouce | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pardubice – Olomouc

Průchod pardubických hráčů před brankáře Konráda ze začátku komplikovala pozorná defenzivní hra hostů. Tu prolomil ve 35. minutě z velkého úhlu Adam Musil. I když za pomoci odrazu od olomouckého brankáře Konráda.

Ve třetím dějství mohl zvýšit i Blümel, kterého povolali trenéři národního týmu v roli náhradníka na olympijské hry. Puk potom dostal do sítě Paulovič, ale až po přerušení hry rozhodčím. 

Druhého gólu se domácí dočkali v 51. minutě, kdy si vyjel do střelecké pozice obránce Mikuš a jeho střela propadla za Konráda.

Hosté v závěru ještě zkusili hru v šesti, ale Frodl chytil i další střelu Krejčího. Na 3:0 pro Pardubice uzavřel do prázdné branky Musil.

Vítkovice – Karlovy Vary

Karlovarskou pohromu spustil v páté minutě Lindberg, který po neúspěšně Maroszově výpadu vydoloval kotouč v brankovišti a propasíroval ho do brány.

O 74 sekund později zakončil vítkovický brejk Solovjov, který za Habala dorazil vyraženou ránu Deje, a hosté už po necelých šesti minutách střídali brankáře. Rozjeté Vítkovice se prosadily dokonce i z akce dvou proti třem.

Moravskoslezské derby ovládli hokejisté Vítkovic a bodovali podeváté v řadě, Kladno podlehlo Zlínu

Číst článek

Každá domácí akce zaváněla gólem. Čtvrtý přidal Bondra a 43 sekund před koncem první části Vítkovice využily ještě přesilovku.

Kdo si však myslel, že za stavu 5:0 už je rozhodnuto, pletl se. Karta se ve druhé části začala obracet. Na Parkkonenův gól ještě pohotově odpověděl Krenželok, ale za stavu 1:6 přišel brankostroj Energie.

Hladonik rychlou kličkou zblízka ve 26. minutě snížil na 2:6 a v půli zápasu Koblasa opakovanou střelou skóroval zblízka potřetí. Vzápětí překonal Stezku z dálky Rachůnek a v 37. minutě Stezka po Pulpánově nahození zpoza brány sám usměrnil puk za vlastní záda.

Po divoké přestřelce se odehrála třetí část nejopatrněji. Ale hosté pětigólové manko dokázali stáhnout: v 53. minutě po vítkovické chybě Stezku prostřelil Mikyska.

Karlovy Vary se snažily otočit zápas ještě v řádné době, ale rozhodující gól v prodloužení inkasovaly z hole domácího Flicka, který ze sóla pokořil Novotného.

Kladno – Třinec

První třetina gól nenabídla, skóre zápasu otevřel pohotovou ranou třinecký Miloš Roman. V polovině zápasu hráli Rytíři početní výhodu, jenže ihned po vhazování v útočném pásmu propadli a musel je zachránit Bow, když zlikvidoval Hrňovo sólo.

Ve 34. minutě neuspěl v obrovské šanci při zakončení zblízka Chmielewski, sám ale vzápětí zjednal nápravu, když našel ideálně Ondřeje Kovařčíka, jemuž stačilo nastavit hůl - 0:2. Vzápětí mohl snížit Filip, avšak tváří v tvář proti Kacetlovi neuspěl.

Kladenští ožili zkraje třetí části, když po 68 sekundách tečoval Ticháčkův pokus od modré čáry Zikmund. Úspěšný střelec mohl ve 44. minutě dokonce vyrovnat, chyběla mu však porce štěstí a zazvonil jen na brankovou konstrukci. Kýžené vyrovnání už pak nepřinesla Rytířům ani hra bez gólmana.

Výsledky hokejové extraligy

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. A. Musil, 51. J. Mikuš (Cienciala, O. Roman), 60. A. Musil (R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Veselý - Kajínek, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 7:6 v prodl. (5:0, 1:5, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Lindberg (Marosz, Roberts Bukarts), 6. Solovjov (Dej, Fridrich), 9. J. Hruška (L. Krenželok), 14. R. Bondra (Koch, M. Kalus), 20. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 24. L. Krenželok (Lakatoš), 62. Flick - 23. Parkkonen (Kohout), 26. Hladonik (T. Mikúš), 30. Koblasa (Kohout, T. Havlín), 31. T. Rachůnek (Flek), 37. Pulpán, 53. D. Mikyska. Rozhodčí: Jeřabek, Šindel - Frodl, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Zikmund (Ticháček, Pytlík) - 27. Miloš Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Hejduk - Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme