Trenérská změna u hokejistů Mladé Boleslavi, Patera u týmu na vlastní žádost skončil

Trenér Pavel Patera končí na vlastní žádost u hokejistů extraligové Mladé Boleslavi. Radima Rulíka na střídačce nově doplní Petr Haken, který ve středočeském klubu dosud působil jako šéftrenér mládeže a kouč juniorů. Bruslaři o tom informovali na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Myslím, že to bylo oboustranně složité a bolestivé rozhodování. Nakonec jsme souhlasili s tím, že Pavlovi vyhovíme a spolupráci ukončíme,“ uvedl generální manažer Jan Tůma.

Frolík je jedním ze čtyř reprezentantů ze švýcarské ligy, angažmá si vybral i kvůli šanci na olympiádu

Číst článek

Olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa Patera požádal o uvolnění po pátečním domácím zápase proti Olomouci. V neděli v Pardubicích již na střídačce chyběl.

„Měli jsme spolu schůzku a taky si přes víkend několikrát volali. Nebylo to něco, co by obě strany rozhodly hned. Jeho důvody jsme se nakonec jako klub rozhodli respektovat a vzájemnou spolupráci předčasně ukončit,“ doplnil Tůma.

Padesátiletý kouč působil v Mladé Boleslavi čtvrtou sezonu, nejprve byl jedním z asistentů Miloslava Hořavy a následně se stali s Rulíkem rovnocennými trenéry. V minulé sezoně b bruslaři pod jejich vedením postoupili do semifinále play-off, ve kterém prohráli 3:4 na zápasy s pozdějšími mistry z Třince. Aktuálně jim patří sedmé místo v tabulce.

„Chceme Pavlovi moc poděkovat za všechno, co pro náš klub udělal. Je to skutečná legenda českého hokeje a v naší organizaci zanechává nesmazatelnou stopu. Bylo nám ctí, že jsme s ním mohli spolupracovat,“ uvedl Tůma.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme