Hokejový Chomutov jde do sezony se skromným rozpočtem, trenér Růžička se i tak chce vyhnout play-out

Vladimír Růžička ve své trenérské kariéře dvakrát slavil extraligový titul s pražskou Slavií. Přidat třetí zlatý úspěch v české nejvyšší soutěži by se ale rovnalo hokejovému zázraku. Jeho Chomutov totiž nemá peněz nazbyt a ambice před startem nového ročníku extraligy má mnohem skromnější. Doby, kdy si klub mohl dovolit platit reprezentanty Vondrku nebo Červenku, jsou pryč.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička.

Vladimír Růžička. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Chceme se dostat do desítky, určitě nechceme hrát play-out. To nechci hrát v žádném případě,“ prohlásil Vladimír Růžička, který s Chomutovem v minulé sezóně obsadil konečné dvanácté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Play-out nechci hrát v žádném případě, říká Růžička. Jeho Chomutov jde ale do sezony se skromným rozpočtem

V létě navíc jeho tým oslabil o vůdce Vondrku a střelce Poletína. Skromný rozpočet adekvátní posily nedovolil.

„Máme zkrátka nějaký rozpočet a podle toho se musíme zařídit. Máme hráče, na které máme. Za poslední tři roky nás některá velká jména opustila, a proto říkám, že týmový duch musí být ještě větší než dřív,“ dodal pětapadesátiletý trenér.

Od Chomutova v nové sezóně fanoušci a experti hokejovou krásu čekat nemají. Růžička chce hrát účelně.

„Mít to postavené na obranné hře s tím, že budeme chodit do rychlých protiútoků. Agresivně, hodně do těla,“ popisuje Rúžička, jak asi bude Chomutov v nové sezoně hrát.

Chomutov v současnosti patří mezi nejskromnější extraligové kluby. Práce v takových podmínkách Vladimíra Růžičku motivuje.

Zpívající trenér. Jan Ludvig se s kytarou prosadil i v NHL, teď hraje Bílým Tygrům

Číst článek

„Pořád se něco učíte. I když toho mám odtrénováno dost, tak se pořád něco učím. Baví mě dělat s mladými hráči. Nastala tady nová doba a my si s tím musíme poradit. Jsem rád, že se nám zapojí mladí hráči z juniorů. Stojí to hodně nervů, ale nedá se nic dělat,“ řekl Růžička.

Růžička má s národním týmem dvě zlaté medaile z mistrovství světa, úspěchy slavil i ve Slavii. Zájem by o něj byl i jinde, přesto zůstává na severu Čech.

„Nikdy se nebráním tomu, že třeba půjdu zkusit zahraničí. Mám dlouhodobou smlouvu, chci, aby se tu pracovalo a abychom tu prosadili nějaké mladé hráče. Do tří čtyř let chceme hrát o nejvyšší mety. Samozřejmě záleží na tom, jak se to bude i finančně vyvíjet,“ hodlá Vladimír Růžička i nadále spojit svou budoucnost s Chomutovem.

Od majitele klubu dostal slib, že se nebudou opakovat problémy z minulosti, kdy trenéři a hráči čekali na výplaty.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme