Liberec vyzrál na Spartu a po výhře 4:2 oživil naděje na postup. Vyřazení doma odvrátily i Pardubice

Hokejisté Liberce doma dokázali porazit Spartu 4:2 a odvrátili tak vyřazení z play-off. Bílým Tygrům zařídili první výhru v letošním čtvrtfinále play-off svými góly Jakub Klepiš, Adam Klapka a Mislav Rosandič, v závěru se pak do prázdné brány trefil Dávid Griger. Stav série je 1:3. Stejnou bilanci má po čtvrtém zápase i série Pardubic a Českých Budějovic. Dynamo totiž dokázalo doma Jihočechy porazit 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Liberec (Aktualizováno: 19:39 26. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Liberce

Slavící hokejisté Liberce | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Sparta dokázala Liberec porazit ve všech třech předchozích utkáních a k postupu jí chyběla poslední výhra. V aréně Liberce ale celou první třetinu nedokázala vyzrát na Filipa Kváču v brance domácích, blíže vstřelené brance byli Severočeši.

Trenér Moták po pěti letech končí v Olomouci, klub se s ním po konci v předkole play-off rozloučil

Číst článek

První změna skóre nastala až v druhé třetině. Bílí Tygři svého soupeře zatlačili a nedovolili mu střídat, čehož nakonec využil Jakub Klepiš, který zblízka na dvakrát nakonec překonal golmana Matěje Machovského - 1:0.

Sparta reagovala ve 27. minutě, když Vladimír Sobotka dokázal vyhrát klíčový souboj u mantinelu a nakonec i předložit puk Adamu Poláškovi, který Kváču konečně prostřelil. Atraktivní druhá třetina pokračovala a vedení se opět ujal Liberec - Adam Klapka využil z dorážky přesilovku po faulu Sobotky.

Klepiš hrál v dresu domácích skvělý zápas, což potvrdil i ve třetí třetině. Zkušený útočník vyšel ze souboje za bránou vítězně, poslal přihrávku mezi kruhy a tam už diváky rozradostnil přesnou střelou Mislav Rosandič.

Kváča nadále držel Liberec, ale Pražané přeci jen snížili. Tomáš Pavelka šest minut před koncem našel odražený puk a vykřesal naději na vyrovnání. Tu Sparta živila i v posledních minutách, kdy odvolala z brány brankáře Machovského, to ale nakonec po laciné ztrátě znamenalo jen gól do prázdné brány v podání Dávida Grígera. 

Francouz vychytal výhru Colorada potřetí v řadě, Chytil a Voráček si připsali asistence

Číst článek

Liberec tak dokázal Spartu porazit 4:2 a snížil stav série na 1:3. Aby se Bílí Tygři udrželi ve hře o postup, musí ale výsledek zopakovat i v pražské O2 Aréně, kde se představí v pondělí.

Pardubice - České Budějovice 3:1

Hokejisté Pardubic se v dosavadních třech zápasech čtvrtfinále play-off s Motorem České Budějovice střelecky trápili, ve čtvrtém zápase ale už dokázali prokletí branky Dominika Hrachoviny prolomit. 

Rozjásat diváky v plné hale se dokonce podařilo už po dvanácti vteřinách. Domácí vyhráli vhazování, Juraj Mikuš nahodil od modré puk před bránu a tam už ho tečí poslal do sítě Matej Paulovič. Dynamo bylo energičtější a stejný hráč se trefil i v 6. minutě. Tentokrát se skvěle trefil z první během přesilovky.

Ve druhé třetině si zajímavé příležitosti vypracovaly oba týmy. Největší šanci Motoru zahodil Daniel Voženílek, který neproměnil nájezd na Dominika Frodla, ale výborné zákroky předváděl i Hrachovina.

Hned zkraje třetí třetiny za Frodlem zazvonila tyč, kterou trefil Lukáš Pech. Snažení Motoru nakonec přineslo své ovoce, i když to hráči Pardubic usnadnili dvěma vyloučeními. Z přesilovky pět na tři se tak trefil Voženílek. Radost početného hloučku jihočeských fanoušků ale vzápětí přerušil Lukáš Anděl. Tomáš Kaut ho po návratu z trestné lavice vyslal do šance a čtyřiadvacetiletý útočník bekhendovou kličkou překonal Hrachovinu - 3:1.

Trenér Jaroslav Modrý odvolal brankáře už tři a půl minuty před koncem a o chvíli později navíc České Budějovice získaly další početní výhodu po vyloučení Kauta a hrály šest na čtyři. Už podruhé v sérii se Motoru risk bez brankáře vyplatil a devatenáct sekund před koncem skóroval Jakub Valský.

Na další zásah ale bylo už příliš pozdě a Pardubice na čtvrtý pokus svého čtvrtfinálového soka porazily výsledkem 3:2. Pátý zápas série se odehraje v pondělí 28. března v Českých Budějovicích.

Výsledky čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Melancon, Filippi), 33. Klapka, 51. Rosandič (Klepiš), 60. Gríger (Rychlovský) - 27. A. Polášek (Sobotka), 55. T. Pavelka. Rozhodčí: Lacina, Šír - Lederer, Lučan. Vyloučení: 3:4, navíc Stoljarov (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6135. Stav série: 1:3.

HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Paulovič (J. Mikuš), 7. Paulovič (Cienciala, Košťálek), 49. Anděl (T. Kaut) - 47. D. Voženílek (M. Hanzl, Pech), 60. Valský. Rozhodčí: Obadal, Stano - Zíka, Klouček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 9452. Stav série: 1:3.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme