Kometa Brno doma předvedla zmrtvýchvstání a po obratu s Libercem si v sérii vynutila pátý zápas

Hokejisté Brna dokázali ve čtvrtém zápase extraligového předkola play-off porazit na domácím ledě Liberec 3:2 a vyrovnali tak stav série na 2:2. O postupu rozhodne pátý zápas v Liberci. Vítězství Komety se nerodilo lehce, prohrávala o dva góly a skóre otočila až v posledních osmi minutách. Pátý zápas si vynutila i Plzeň, která v Mladé Boleslavi zaznamenala hubenou výhru 1:0. 2:2 na zápasy je to i mezi Olomoucí a Vítkovicemi.

Aktualizováno Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Šoustal z Brna před bránou libereckého Petra Kváči

Tomáš Šoustal z Brna před bránou libereckého Petra Kváči | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Kouč Libor Zábranský se musel obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Petera Muellera, který dostal za zásah soupeře hokejkou do rozkroku jednozápasový trest. 

Přestřelku mezi Arizonou a Ottawou rozhodl hattrickem Crouse, Vejmelka zůstal na lavičce

Číst článek

Čtvrtý zápas série začala Kometa nejhorším možným způsobem. Liberecký Jaroslav Vlach se totiž trefil od modré už po půl minutě. Pak se ukázalo, jak moc Mueller na ledě chyběl, domácí se v koncovce trápili, nevyužívali přesilovky a v bráně soupeře nechávali vyniknout výborného Petra Kváču.

Ve třetí třetině přišel druhý zásah libereckých hokejistů, kteří využili laciné ztráty puku. Akci nakonec zakončil povedeným bekhendem Jan Šír a za stavu 0:2 už to vypadalo s Kometou nahnutě. 

Poslední osmiminutovka ale přinesla zmrtvýchvstání domácích. Nejprve prolomil smůlu v přesilové hře Michal Krištof a fanoušci v ochozech začali opět věřit. Nervózní naděje se za několik desítek sekund změnila v euforii, Bartejs totiž vymyslel přesný pas z levé strany na hůl Marka Ďalogy a rázem bylo srovnáno - 2:2.

Brňenská aréna bouřila a za fantastické atmosféry se domácím podařilo skóre otočit. Kváča zvládl vychytat střelu Tomáše Vincoura i následnou dorážku, třetí pokus ale už Petr Holík za brankovou čáru dostal.

Kometa Brno porazila Liberec 3:2, dramatickou sérii tak rozhodne až pátý zápas. Ten se odehraje ve čtvrtek 17. února v Liberci.

Zápas sledoval i nový trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Výsledky předkola play-off extraligy

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 53. Krištof (Bartejs), 53. Ďaloga (Bartejs, A. Zbořil), 57. P. Holík (Zaťovič, Vincour) - 1. J. Vlach (Klapka), 49. J. Šír (A. Najman). Stav série - 2:2.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 4. Dufek (Bulíř, Blomstrand). Stav série - 2:2.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)  
Branky a nahrávky: 11. V. Burian (Kunc, Škůrek), 31. Kunc (V. Burian, T. Černý), 53. Krejčí (T. Černý) - 32. Bernovský (Flick), 48. M. Kalus (L. Krenželok, Bitten), 49. Lakatoš (Solovjov, J. Hruška), 54. Lindberg. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Malý. Stav série - 2:2.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme