Sparta s Třincem potvrdily dominanci favoritů. Jandač chválil týmový výkon, Oceláře podržel Kacetl

Hokejisté pražské Sparty splnili roli favorita a po čtvrteční výhře 3:0 postoupili do semifinále extraligy. Přes Olomouc přešli bez zaváhání po čtyřech vítězstvích. Spokojení jsou i v Třinci, kde si po jednoznačném postupu přes Kometu Brno pochvalují výkony brankáře Ondřeje Kacetla, který právě v brněnském klubu na začátku sezony neuspěl. Nejrychlejším možným způsobem skončily všechny čtyři čtvrtfinálové série.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty se radují z výhry a postupu do semifinále

Hokejisté Sparty se radují z výhry a postupu do semifinále | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Jsem rád, že jsme byli Spartě důstojným soupeřem. V mnohých případech jsme je i přehrávali, vytvářeli jsme si šance a mohli jsme pomýšlet i na lepší výsledek než 0:4 na zápasy,“ řekl Radiožurnálu i přes vyřazení olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta potvrdila pozici vítěze základní části i ve čtvrtfinále play-off. Více v příspěvku Tomáše Minarčíka

Značnou vyrovnanost série navzdory jasnému výsledku potvrdil také jeho protějšek u týmu Sparty Josef Jandač.

„Byť to výsledkově vypadá jednoznačně, tak obraz na ledě tak jasný nebyl. Pro nás bylo důležité, že jsme byli v zápasech pokaždé ve vedení. Výborně zachytal Salák, který nás podržel v důležitých momentech. Hráli jsme jako tým,“ uvedl zkušený kouč.

Podle obránce Sparty Davida Němečka rozhodla tentokrát o postupu vedle brankáře Alexandera Saláka také téměř bezchybná defenziva.

Kapitán Smoleňák sledoval konec Hradce v play-off jen z tribuny, kouč Růžička osobní spor odmítá

Číst článek

„Olomouc jsme tím možná i trochu překvapili. Všichni o nás vědí, že jsme ofenzivní mužstvo, ukázali jsme to v základní části, ale k téhle sérii jsme přistoupili zodpovědně i v defenzivě. Věděli jsme, že Olomouc spoléhá na brejky, nechtěli jsme jim z nich dát šanci, což se nám povedlo.“

Sparta tak přispěla svým dílem k unikátnímu jevu – všechny čtyři čtvrtfinálové série skončily vítězstvím 4:0.

„Všechny čtyři týmy jsou tam zaslouženě. Žádný extra favorit asi není, týmy v semifinále jsou velmi silné,“ podotkl Jandač.

Kacetl dotáhl Třinec do semifinále

Pražané se v semifinále střetnou s Libercem, druhou dvojici tvoří Mladá Boleslav a Třinec. Rovněž Oceláři prošli sérií s Olomoucí bez zaváhání, v posledním duelu pomohl k výhře 4:1 nad Brnem znovu brankář Ondřej Kacetl. Ten se právě v Kometě na začátku sezony nevešel do sestavy a klub ho poslal do prvoligového Přerova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrdinou čtvrtfinálové série Třinec - Brno byl gólman Ondřej Kacetl. Více v příspěvku Davida Nekvindy

„Je to osud, tak to zkrátka bylo. Jsem rád, že jsem dostal šanci v Přerově. Pak se podařilo dostat do Třince, kde to chvíli také nebylo ideální, ale dostal jsem šanci v play-off a zatím se daří. Bylo mi jedno, jestli hrajeme s Brnem nebo s někým jiným, chtěl jsem hlavně postoupit,“ řekl Kacetl.

Že v Brně sezonu začínal a soupeře tak i z tréninků dobře znal, podle něj velkou roli nehrálo. „To asi ne. Spíš video, příprava na soupeře ohledně nájezdů a podobně,“ vysvětlil.

Kacetl se stal jasnou jedničkou ve čtvrtfinále i díky tomu, že jeho brankářský kolega Jakub Štěpánek byl nemocný. V sezoně se přitom gólmani pravidelně střídali a zodpovědnost byla rozložená.

Pro semifinále s Mladou Boleslaví už byl měl být Štěpánek zpátky. Podle Kacetla je jen na trenérovi, jestli po úspěšném čtvrtfinále dostane důvěru i dál.

„Nějaké výkony jsem předvedl, ale tohle záleží na trenérovi. Každý chce samozřejmě chytat, ale nechám to na nich,“ dodal.

David Nekvinda, Tomáš Minarčík, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme