Z čela tabulky do boje o předkolo. ‚Zbytečná panika,‘ odůvodnil herní propad Boleslavi kapitán Ševc

Jednou jsi nahoře, podruhé dole. To si v probíhající sezoně mohou říkat hokejisté Mladé Boleslavi. V první čtvrtině dokonce vévodili extraligové tabulce. Pak se začali propadat, a v závěru základní části dokonce bojovali o účast v předkole. Pro herní výpadek Středočeši zatím nenašli vysvětlení. „My starší hráči jsme si k tomu řekli své. Zaplaťpánbůh jsme to ukázali i na ledě,“ řekl kapitán Martin Ševc. Teď stojí před semifinále s Třincem.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavský kapitán Martin Ševc

Mladoboleslavský kapitán Martin Ševc | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„To kdybychom věděli, tak bychom to nakopli dřív. Ale začátek (sezony) byl dobrý, už v Lize mistrů jsme hráli dobře, i když jsme nic nevyhráli. I první čtvrtina vyšla, což nám paradoxně ublížilo, pak se prostě přestalo dařit,“ vrátil se k úvodu sezony kapitán Bruslařů Martin Ševc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž o dosavadní sezoně Mladé Boleslavi

Možná se právě dobrý start na hráčích negativně podepsal. „Kolikrát tam byla zbytečná panika. Měnění věcí, které fungují,“ popsal čtyřicetiletý veterán.

Zlom nastal až v závěru základní části. Ani na startu předkola play-off to ovšem nebylo ideální. V kabině se o tom sami hráči mezi sebou bavili. 

„Letos jsme toho namluvili až až, bylo důležité to přenést na led. My starší hráči jsme si k tomu řekli své. Zaplaťpánbůh jsme si to vzali k srdci a ukázali to na ledě,“ vysvětlil kapitán.

Jako první to pocítila Plzeň v předkole. Ve čtvrtfinále pak Mladá Boleslav vyřadila překvapivě vítěze základní části z Hradce Králové.

„Rozleželo se to hlavně v těle, v hlavě to bylo rychlé. I když pro nás to takové překvapení nebylo. Šli jsme do toho s pokorou a jsme rádi, že se to odehrálo za pět zápasů a teď máme pauzu, když po předkole žádná nebyla,“ podotkl. 

Duel s Třincem

Teď boleslavští hokejisté vyhlíží, stejně jako před rokem, semifinálové zápasy s Třincem. Mladoboleslavský obránce věří, že tým má šanci uspět i proti druhému celku základní části.

Jdeme udělat zázrak, burcuje českobudějovický Pech. V semifinále extraligy ho čeká Sparta

Číst článek

„Poctivá a bruslivá hra nás dostala do semifinále a mohlo by to platit i na Třinec. Samozřejmě vnímáme velkou sílu Třince, který už to dokazuje několik sezon. I v té letošní hrál celou dobu na špici, je to kvalitní tým a my se musíme co nejlépe připravit,“ uvedl zkušený bek.

Sám si zahrál už deset finálových soubojů v různých ligách – ve Švédsku, Kontinentální lize i české extralize. Šestkrát z těchto duelů vyšel jako vítěz. Teď by si o titul znovu rád zahrál. S Oceláři loni Mladá Boleslav padla až v rozhodujícím sedmém semifinálovém zápase. O to víc chtějí její hráči uspět.

„Každý chce do finále, minulý rok jsme od toho byli kousek. Určitě se o to porveme, aby se nám to povedlo letos,“ doplnil Martin Ševc. Semifinálová série hokejové extraligy začne v neděli na třineckém ledě. 

Petr Pavel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme