Plzni chybí jediná výhra k semifinále, Liberec vyrovnal sérii s Hradcem

Hokejisté Plzně zvítězili ve čtvrtém zápase čtvrtfinálové na ledě Olomouce 2:0 a celkově vedou v sérii 3:1. Bílí Tygři z Liberce vyhráli čtvrtý zápas s nad Hradcem 3:0 a série je vyrovnaná.

Olomouc, Liberec (Aktualizováno: 21:09 21. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský útočník David Stach

Plzeňský útočník David Stach | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

K prvnímu postupovému mečbolu posunuly vítěze základní části soutěže góly Davida Stacha a Tomáše Mertla. Pátý duel je na programu ve čtvrtek v Plzni se začátkem v 17.30.

Kladenští Rytíři v Budějovicích vybojovali baráž, Jágr do bojů o extraligu může nastoupit

Číst článek

Trenér Olomouce Venera sáhl v sestavě ke dvěma změnám v Hermanově čtvrtém útoku, kde na křídlech Mráz s Mataiem nahradili Jergla s Holcem. Indiáni vítězné složení z posledního duelu neměnili.

Kohouti po pondělní porážce 3:4 vsadili na útočný hokej. K převaze jim dopomohly v úvodních minutách i dvě přesilovky. Do slibnějších šancí se ale přes pozornou defenzivu soupeře nedostali. Také proto, že plzeňští hráči padali do střel od modré čáry a brankář Svoboda měl zásluhou spoluhráčů značně usnadněnou práci. Nejblíže k otevření skóre měl ve 14. minutě Káňa, ale ve výhodné pozici jen trefil brankáře.

Od druhé třetiny se obraz hry výrazně změnil. Západočeši zvýšili útočnou aktivitu. Domácí brankář Konrád kryl šance Stacha a vzápětí i Kratěny, ale v 25. minutě se už tato dvojice prosadila. Po Kratěnově přikopnutí skóroval Stach.

Z tlaku si Plzeň vytvořila i další příležitosti, ale Konrád je vychytal. Hanáci se z útlumu probrali, hrozili rychlými protiútoky po křídlech, ale chybělo přesnější zakončení.

Závěrečná třetina přinesla tvrdou bitvu. Oba týmy měly výhodu dvou přesilových her, ani jednomu se však nepodařilo početní výhodu zužitkovat. Kohouti ve snaze o vyrovnání měli místy i drtivý tlak, ale nedokázali si poradit s brankářem Svobodou.

Dvě a půl minuty před koncem ještě domácí vsadili na power play, ale po minutě dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě. A v pokračující hře bez brankáře zpečetil výhru Plzně střelou do prázdné klece Mertl.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK 0:3

Hokejisté Liberce vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy nad Hradcem Králové 3:0 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězství na 2:2 na zápasy. O branky Bílých Tygrů se postarali Tyler Redenbach, Michal Bulíř a Marek Kvapil. Brankář Roman Will udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Pátý duel se hraje ve čtvrtek od 17.20 v Hradci Králové.

Obránce, který změnil hokej. Bobby Orr slaví 70. narozeniny

Číst článek

Východočeši nastoupili bez ofenzivního lídra Jaroslava Bednáře, který se zranil v pondělním duelu. V sestavě vedle něj chyběli oproti třetímu utkání také další útočník Kukumberg i bek Vydarený a nahradili je forvardi Džerinš s Šimánkem a zadák Zámorský.

Liberec měl hned ve třetí minutě výhodu první přesilové hry při Vopelkově vyloučení a šance měli Krenželok, Kvapil i Jelínek. V šesté minutě se už Bílí Tygři dočkali vedení. Bakoš se na levé straně u mantinelu uvolnil přes Ziga, bekhendem našel před brankou Redenbacha, který překonal Rybára.

Severočeši se ubránili při trestech Ševce a Dernera a hosté si stejně jako v celé první třetině velké šance nevypracovali. Při Köhlerově trestu naopak ohrozili Rybára Kvapil, Filippi a už po přesilovce Bakoš a Jelínek. V 15. minutě si najel na Jaškovu přihrávku Maier a trefil levou tyč. Za tři minuty už domácí zvýšili, poté co se uvolnil na modré čáře Bulíř a z mezikruží zamířil přesně k levé tyči.

Do první příležitosti hostů se dostal až na začátku druhé třetiny po návratu z trestné lavice Šimánek, ale zakončení před Willem mu nevyšlo. A ve 24. minutě Liberec při Vopelkově vyloučení zvýšil. Filippi přihrál na levou stranu Kvapilovi, který střelou z úhlu využil toho, že byl Rybár rozhozený kontaktem se spoluhráčem Pláňkem.

Rybára nahradil v brance Pavelka, který odolal při Džerinšově vyloučení i pokračujícím tlaku Liberce. Při Lakatošově vyloučení měl ideální pozici na zakončení v levém kruhu Cingel, ale nezamířil přesně. Pavelka na druhé straně v závěru druhého dějství odolal při závaru po Lakatošově pokusu.

Nejblíže ke snížení byl Mountfield ve 43. minutě, kdy obránce Gregorc trefil horní tyč. Při vyloučení Filipa Pavlíka zahrozili hosté i v oslabení, ale Šimánkova přihrávka na Koukala v přečíslení dvou na jednoho neprošla.

Další možnost měl Cingel, ale Will držel nulu. Liberec se ubránil i při Ševcově trestu. Pavelka zůstal také neprůstřelný i po Krenželokově blafáku. V závěru se ještě poprali Stránský s Cibulskisem, který navíc inkasoval i trest za krosček a vzápětí fauloval i Zigo, ale 61 sekund trvající přesilovka Liberce pět na tři už stav nezměnila.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Stach (Kratěna), 60. Mertl (Gulaš, Kadlec). Rozhodčí: Šír, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 4756. Stav série: 1:3.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Redenbach (Bakoš), 19. Bulíř (Derner), 24. M. Kvapil (Filippi). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:10, navíc Ševc, J. Stránský - Cibulskis všichni 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme