Chomutov vyhrál, ale s extraligou se stejně loučí. ‚Je to zklamání,‘ říká asistent trenéra

Chomutovští hokejisté příští rok extraligu hrát nebudou. V zápasu 10. kola baráže o extraligu sice dokázali vyhrát na ledě vedoucích Pardubic 3:0, ale neměli svůj osud ve svých rukách, museli spoléhat na zaváhání Kladna. To ale nepřišlo.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Chomutovem a Pardubicemi

Momentka ze zápasu mezi Chomutovem a Pardubicemi | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Zápas na východě Čech zvládli Chomutovští bez problémů, vyhráli ho 3:0. Pardubice už měly jistotu setrvání v extralize po minulém kole a výrazně proměnili sestavu, kde řada opor dostala volno.

Pět let čekání je u konce. Podívejte se, jak hokejové Kladno slavilo a co postupu předcházelo

Číst článek

„Pardubice zareagovaly na vývoj tabulky, nehrály v plné sestavě a daly šanci další hráčům, což je naprosto v pořádku. Proto asi ten výsledek je takový, jaký je. Jsme rádi, že jsme to utkání vyhráli, i přesto, že to vlastně vůbec nic neřeší,“ řekl pro Radiožurnál asistent trenéra Jan Šťastný.

Se sestupem byli chomutovští smířeni už před zápasem v Pardubicích, teprve tam ale dostali definitivní jistotu. Věděl to i střelec úvodního gólu zápasu chomutovský útočník Petr Koblasa.

„Věděli jsme, že to není jen v našich rukou. Museli jsme vyhrát a ještě spoléhat na Kladno. Když jsem na kostce viděl, že Kladno vede 3:0, věděl jsem, že je výhra zbytečná,“ líčil Koblasa.

Bez Jágra s Plekancem by se Kladno do extraligy nedostalo, říká kladenská legenda Nový

Číst článek

A výhra skutečně v konečném bilancování nic neznamenala. Baráž se nepovedla, Chomutov sestupuje a to se hodnotí těžko.

„Nevím, co bych k tomu řekl. Chtěli jsme to uhrát a udržet to. To se nám nepovedlo. Můžu to hodnotit jen negativně,“ smutnil po pádu do první ligy útočník Koblasa.

A slova těžko hledal i asistent trenéra Jan Šťastný: „Bohužel k tomu není co říct. Je to pro mě obrovské zklamání. Konec téhle i té minulé sezony byl turbulentní. Úplně všechno nebylo v pořádku. Ten dopad je takový, jaký je,“ řekl asistent trenéra Jan Šťastný.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme