Plzeň je v semifinále extraligy, Bílí Tygři si z Hradce vezou mečbol

Hokejisté Plzně jsou druhým semifinalistou extraligy, o postupu rozhodli výhrou nad Olomoucí 5:0. Bílí Tygři Liberec zvítězili v Hradci 2:1 a vedou 3:2 na zápasy.

Plzeň, Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští Indiáni postoupili do semifinále extraligy

Plzeňští Indiáni postoupili do semifinále extraligy | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Plzeň je druhým semifinalistou letošního ročníku po brněnské Kometě. Sérii s Olomoucí ukončili vítězové základní části vítězstvím 5:0 v pátém zápase, o jejich soupeři se teprve rozhodne. Liberec bude za stavu 3:2 na zápasy útočit na postup v sobotu netradičně už v 11 hodin.  

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 5:0

Indiáni porazili Olomouc počtvrté za sebou, otočili sérii z 0:1 na 4:1 a postoupili do semifinále. Při výhře 5:0 jim záda kryl gólman Miroslav Svoboda, který v sérii neinkasoval přes 140 minut.

Rozhodující gól Ocelářů potvrdilo video. 'Nebylo co řešit,' říká střelec Marcinko

Číst článek

Brankář Plzně nejdřív vykryl šanci Hanáka Holce a pak už se činili jeho spoluhráči. V osmé minutě našel Stach kolmým pasem Miroslava Indráka, který otevřel skóre, druhý gól přidal dvě minuty před pauzou po spolupráci čtvrté útoční formace bek Ryan Hollweg.

„Kohouti“ místo náporu a snahy o snížení v úvodu druhé třetiny špatně střídali, díky tomu měl Denis Kindl dost času převzít si dlouhou přihrávku a zvýšit už na 3:0. Olomouc příležitosti měla, ale nevyužila tři přesilové hry.

To se naopak podařilo domácím. V 54. a 57. minutě Moravčík s Indrákem využili početní výhody a potvrdili vítězství Plzně 5:0. Indiáni jsou druhým týmem v semifinále po Kometě, o jejich soupeři zatím není jasno.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 1:2

Nakročeno do semifinále mají i hokejisté Liberce, kteří konečně zvítězili na ledě Hradce Králové v základní hrací době a po výhře 2:1 vedou v sérii 3:2.

Hosté šli do vedení po 79 sekundách zápasu, špatnou rozehrávkou Mountfieldu využil Marek Kvapil a ranou přesně do šibenice otevřel skóre. Severočechům se povedl i start druhé třetiny. Na 2:0 zvýšil Jaroslav Vlach.

Hradec měl obrovskou šanci na snížení ve 34. minutě. Po vyloučeních Ševce a Willa měl téměř dvě minuty výhodu dvou mužů v poli, jenže Roman Will v brance svůj trest odčinil a neinkasoval.

Snížení přišlo až 10 minut před koncem, Rudolf Červený sice vyjel z ideálního střeleckého úhlu, ale přesto ranou o tyč dal kontaktní gól. Následovaly další přesilovky, jenže ani jednu „lvi“ nevyužili, nepomohla jim ani minutu a půl dlouhá hra bez brankáře, Bílí Tygři těsné vedení udrželi.

Šestý zápas se bude hrát v netradičním čase. Kvůli kolizi programu v liberecké hale je úvodní buly v sobotu naplánováno už na 11 hodin dopoledne.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Indrák (Stach, Jones), 19. Hollweg (Preisinger, T. Kubalík), 23. D. Kindl (Jones), 54. Moravčík (Kracík, Mertl), 57. Indrák (Kratěna, Jones). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 7333. Konečný stav série: 4:1.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Červený (Koukal, Zámorský) - 2. Kvapil (Bulíř, Derner), 24. J. Vlach (Lakatoš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Šír - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6129. Stav série: 2:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme