Plzeň je v semifinále extraligy, Bílí Tygři si z Hradce vezou mečbol

Hokejisté Plzně jsou druhým semifinalistou extraligy, o postupu rozhodli výhrou nad Olomoucí 5:0. Bílí Tygři Liberec zvítězili v Hradci 2:1 a vedou 3:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň, Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští Indiáni postoupili do semifinále extraligy

Plzeňští Indiáni postoupili do semifinále extraligy | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Plzeň je druhým semifinalistou letošního ročníku po brněnské Kometě. Sérii s Olomoucí ukončili vítězové základní části vítězstvím 5:0 v pátém zápase, o jejich soupeři se teprve rozhodne. Liberec bude za stavu 3:2 na zápasy útočit na postup v sobotu netradičně už v 11 hodin.  

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 5:0

Indiáni porazili Olomouc počtvrté za sebou, otočili sérii z 0:1 na 4:1 a postoupili do semifinále. Při výhře 5:0 jim záda kryl gólman Miroslav Svoboda, který v sérii neinkasoval přes 140 minut.

Rozhodující gól Ocelářů potvrdilo video. 'Nebylo co řešit,' říká střelec Marcinko

Číst článek

Brankář Plzně nejdřív vykryl šanci Hanáka Holce a pak už se činili jeho spoluhráči. V osmé minutě našel Stach kolmým pasem Miroslava Indráka, který otevřel skóre, druhý gól přidal dvě minuty před pauzou po spolupráci čtvrté útoční formace bek Ryan Hollweg.

„Kohouti“ místo náporu a snahy o snížení v úvodu druhé třetiny špatně střídali, díky tomu měl Denis Kindl dost času převzít si dlouhou přihrávku a zvýšit už na 3:0. Olomouc příležitosti měla, ale nevyužila tři přesilové hry.

To se naopak podařilo domácím. V 54. a 57. minutě Moravčík s Indrákem využili početní výhody a potvrdili vítězství Plzně 5:0. Indiáni jsou druhým týmem v semifinále po Kometě, o jejich soupeři zatím není jasno.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 1:2

Nakročeno do semifinále mají i hokejisté Liberce, kteří konečně zvítězili na ledě Hradce Králové v základní hrací době a po výhře 2:1 vedou v sérii 3:2.

Hosté šli do vedení po 79 sekundách zápasu, špatnou rozehrávkou Mountfieldu využil Marek Kvapil a ranou přesně do šibenice otevřel skóre. Severočechům se povedl i start druhé třetiny. Na 2:0 zvýšil Jaroslav Vlach.

Hradec měl obrovskou šanci na snížení ve 34. minutě. Po vyloučeních Ševce a Willa měl téměř dvě minuty výhodu dvou mužů v poli, jenže Roman Will v brance svůj trest odčinil a neinkasoval.

Snížení přišlo až 10 minut před koncem, Rudolf Červený sice vyjel z ideálního střeleckého úhlu, ale přesto ranou o tyč dal kontaktní gól. Následovaly další přesilovky, jenže ani jednu „lvi“ nevyužili, nepomohla jim ani minutu a půl dlouhá hra bez brankáře, Bílí Tygři těsné vedení udrželi.

Šestý zápas se bude hrát v netradičním čase. Kvůli kolizi programu v liberecké hale je úvodní buly v sobotu naplánováno už na 11 hodin dopoledne.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Indrák (Stach, Jones), 19. Hollweg (Preisinger, T. Kubalík), 23. D. Kindl (Jones), 54. Moravčík (Kracík, Mertl), 57. Indrák (Kratěna, Jones). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 7333. Konečný stav série: 4:1.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Červený (Koukal, Zámorský) - 2. Kvapil (Bulíř, Derner), 24. J. Vlach (Lakatoš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Šír - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6129. Stav série: 2:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme