Vítkovice porazily v předkole play-off Spartu 2:1, boleslavský Žejdl hattrickem sestřelil Zlín

Hokejisté Sparty nestačili v prvním utkání předkola play-off na Vítkovice a prohráli 1:2. Vítkovice se tak ujaly v sérii vedení 1:0. Z vítězství 3:1 se radovala také Mladá Boleslav, která porazila Zlín. Její výhru řídil hattrickem Lukáš Žejdl.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 21:32 11. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Vítkovicemi a Spartou

Momentka ze zápasu mezi Vítkovicemi a Spartou | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Pondělní odpoledne bylo ve znamení začátku předkola play-off hokejové extraligy. Narazily na sebe pražská Sparta s Vítkovicemi a také Mladá Boleslav a Zlín.

Vítkovice - Sparta Praha 

K první vážnější příležitosti se v 11. minutě propracovala Sparta, zakončení kanadského obránce Jeremieho Ouelleta-Blaina si ale pohlídal vítkovický brankář Patrik Bartošák.

O necelé čtyři minuty se do zakončení dostali také vítkovičtí, střelu Rostislava Olesze ale zblokoval jeden z obránců mezi diváky.

První branku viděly ochozy Ostravar arény ve 30. minutě a k radosti domácích fanoušků ji vstřelili hokejisté Vítkovic. Ke kotouči se dostal jednadvacetiletý útočník Tomáš Guman, který si najel do mezikruží a prostřelil brankáře Sparty Matěje Machovského.

Ve 46. minutě se Spartě podařilo srovnat, když Lukáš Rousek překonal Bartošáka. 

Běžela 52. minuta a Sparta mohla zcela strhnout vedení na svou stranu. Střelu Andreje Kudrny ale vytěsnil Bartošák. 

Sparťané v prvním utkání předkola @Tipsport extraliga podlehli soupeři z @HC VÍTKOVICE RIDERA těsně 1:2. Sparťanský gól dával mladý Lukáš Rousek.

19:29 – 11. 03. 2019

1 7

A tak se o minutu později z vedení znovu radovali hokejisté Vítkovic. Zakončení Ondřeje Romana ještě Machovský kryl, ale na dorážku Radoslava Tybora už byl i sparťanský brankář krátký. 

V závěru odovolal trenér Sparty Uwe Krupp brankáře Machovského a Sparta to zkoušela s hráčem v poli navíc. Gól z toho ale nevytěžila a Vítkovice se tak mohly radovat z vítězství 2:1. Další zápas série se hraje v úterý.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Guman, 53. Tybor (O. Roman) - 47. Rousek (Košťálek, Blain). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:7, navíc Výtisk - Jarůšek oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5739. Stav série: 1:0.
Sestavy:
Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, J. Mrázek, Výtisk, D. Krenželok, Šidlík, od 21. navíc T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Guman, Poletín, Szturc - Schleiss, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - Černoch, Sill, Smejkal - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Jarůšek - Rousek, Kevin Klíma, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Mladá Boleslav - Zlín 

Druhou dvojici, která se utkala o play-off, tvořil Zlín a Mladá Boleslav. První gól viděli diváci na stadionu Mladé Boleslavi po patnácti minutách hry. Domácí Dominik Pacovský našel Lukáše Žejdla, který puk tečoval tak, že skončil až za zády brankáře Libora Kašíka.

O necelé dvě minuty později měl příležitost ke srovnání Zdeněk Okál, nemířil ale přesně.

Časomíra na stadionu ukazovala 31. minutu a diváci mohli slavit druhý gól Mladé Boleslavi. A byla to opět souhra přihrávajícího Pacovského se zakončujícím Žejdlem, která přinesla další branku Středočechů.

Ve 47. minutě už mohly letět čepice a klobouky na led. Radim Zohorna jel sám na Kašíka, nahrál vedle najíždějícímu Žejdlovi, který završil hattrick.

V 53. minutě pálil David Bernard a Zlín od čtvrtého gólu zachránila branková konstrukce.

V samotném závěru se na střeleckou listinu zapsal i zástupce moravského celku. Jmenovitě to byl Lotyš Ralfs Freibergs, který dostrkal puk do branky.

Více už se ale v zápase nestalo, a tak i ve druhém duelu předkola play-off se z vítězství radoval domácí tým. Další zápasy předkola se hrají v úterý.

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 31. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 47. Žejdl (R. Zohorna, D. Šťastný) - 60. Freibergs. Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3721. Stav série: 1:0.
Sestavy:
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Pacovský, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek - L. Krejčík, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.
ctk.cz: 20190311

#bkboleslav bere v předkole play-off první vítězství, @Berani Zlín srazil na kolena svým hattrickem Lukáš Žejdl. #MBLvZLN #vrytmuplayoff

21:28 – 11. 03. 2019

3

krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme