Od začátku jsem věděl, že to dám pod vyrážečku, říká liberecký Vlach po rozhodujícím gólu v oslabení

Hokejisté Liberce vyhráli ve třetím semifinále play-off extraligy na ledě Komety Brno 2:1 a stejným poměrem tak vedou i v sérii. Čtvrt hodiny před koncem o tom rozhodl útočník Bílých Tygrů Jaroslav Vlach. Prosadil se přitom ve chvíli, kdy měli soupeři přesilovou hru.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání Komety s Libercem.

Momentka z utkání Komety s Libercem. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Chyba v rozehrávce brněnského útočníka Martina Erata začala akci, ze které dal liberecký Jaroslav Vlach rozhodující gól třetího semifinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od začátku jsem věděl, že to dám pod vyrážečku, říká liberecký Vlach po rozhodujícím gólu v oslabení

„Myslím, že to chtěl prohazovat, ale trefil Dominika Lakatoše a ten to skvěle hodil do prostoru. Od začátku jsem byl rozhodnutý, že to dám pod vyrážečku. Marek Čiliak tam pak ještě udělal úkrok do strany a otevřelo se mi to tam,“ popsal Radiožurnálu střelec, jak vyzrál na brněnského brankáře.

Liberec i v oslabení napadal domácí hráče celý zápas hned při rozehrávce, což v klíčový moment rozhodlo. Zdálo se, že Severočeši na podobné zaváhání čekali.

„Neřekl bych, že na to čekáme. Máme prostě nějakou taktiku, kterou se snažíme dodržovat, a chceme být aktivní ve středním pásmu. Samozřejmě jsme rádi, že to tam vypadlo a měli jsme nájezd,“ řekl Vlach.

Liberec zvítězil v Brně 2:1 a stejným poměrem vede semifinálovou sérii. Třinec vyhrál v Plzni 3:2

Číst článek

Jedním z brněnských hráčů, kteří byli při Vlachově gólu na konečných 2:1 na ledě, byl útočník Jakub Orsava. Ten doufá, že příště se Liberci odvaha v oslabení nevyplatí.

„Pro nás je to myslím lepší, protože je jich tam o jednoho míň, je tam míň prostoru a nás je tam pět, takže si to můžeme přihrát a snadněji zajet do pásma,“ říká Orsava.

Jestli má Orsava pravdu, nebo se zase vyplatí liberecká aktivita, ukáže čtvrtý duel série, který v pondělí od 19.00 večer opět přivítá brněnská hala.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme