Hokejová extraliga jde do finiše, semifinále nabídne i souboj obhájce titulu s vítězem základní části

Soubojem vítěze základní části a mistra posledních dvou ročníků startuje ve středu semifinále hokejové extraligy. Nejlepší tým dosavadního průběhu sezony Liberec vyzve obhájce titulu – brněnskou Kometu.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec, Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Václav Nedorost překonal Šimona Hrubce

Plzeňský Václav Nedorost překonal Šimona Hrubce | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Semifinále hokejové extraligy začne opravdu výjimečným soubojem dvou velkých adeptů na titul. Liberec ovládl základní část a až na jedno zaváhání s přehledem zvládl i čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi.

Extraligové semifinále je kompletní. Plzeňští hokejisté potvrdili pověst specialistů na sedmé zápasy

Číst článek

Naopak brněnská Kometa útočí na třetí extraligový titul v řadě. A přestože v sezoně hokejisté Brna tolik nezářili, tak ve čtvrtfinále suverénně přešli přes Hradec Králové bez jediné prohry. Kvůli tomu ale měla Kometa před semifinále dlouhou desetidenní pauzu, čemuž musela přizpůsobit i přípravu.

„Docela dlouho jsme čekali na to, na jakého soupeře se máme připravit. V tomto směru je to jiné, je to hlavně o taktice a o detailech. Dnes už to není až tak, že by se dalo něco natrénovat kondičně. Na to jsme měli celou sezonu,“ říká brněnský kouč Libor Zábranský.

Začali jsme hrát jinak než předtím, vysvětluje Kloz skvělý pardubický vstup do baráže

Číst článek

I druhá série ale slibuje dramatické souboje. Třinec se v ní postaví proti Plzni a i tam může hrát roli to, jak velkou pauzu měly oba týmy před startem semifinále. Třinec, který začíná doma, totiž ve čtvrtfinále neztratil ani jedno utkání, zatímco Plzeň postoupila až v rozhodujícím sedmém zápase.

Západočeši tedy mají v nohách víc zápasů a za sebou méně času na odpočinek. Plzeňský útočník Jan Eberle si ale myslí, že to bude právě jeho tým, který bude mít v souboji s Třincem psychickou výhodu.

„Když vyhrajete takovou sérii v sedmém zápase, tak vás to posílí jiným způsobem, než když vyhrajete 4:0. Dostali jsme takovou morální podporu, vidíme, jaká je tady síla týmu,“ říká Eberle.

První semifinále hokejové extraligy mezi Libercem a Brnem začne ve středu v 17.00, souboj Třince s Plzní odstartuje o dvě hodiny později.

rok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme