Třinec rozhodl bezbrankový zápas s Mladou Boleslaví v nájezdech, Sparta rozdrtila České Budějovice 5:1

Hokejisté mistrovského Třince dokázali na domácím ledě udolat Mladou Boleslav 1:0 po nájezdech a získávají tak druhou výhru v semifinálové sérii play-off. Diváci gól ze hry v základní hrací době ani v prodloužení neviděli. V samostatných nájezdech pak zazářil domácí Vladimír Svačina a Třinec díky němu vede 2:0 na zápasy. Sparta doma rozstřílela Motor České Budějovice 5:1 a na jih Čech pojede za stavu série 2:0.

Aktualizováno Třinec (Aktualizováno: 21:25 4. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi uniká hokejistům Třince

Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi uniká hokejistům Třince | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Mladoboleslavský Martin Ševc, který nedohrál úvodního utkání za úder do hlavy Marka Daňa, mohl i po přezkumu vyššího trestu nastoupit a domácí diváci na něj při každém jeho kontaktu s pukem pískali. Sestavy zůstaly na obou stranách beze změn.

Hronek připravil dva góly, Vrána jeden, ale Detroit prohrál v Ottawě. Gólman Vejmelka slavil výhru

Číst článek

Ani jeden tým nepouštěl soupeře v úvodní třetině do mnoha šancí, ty největší se zrodily na straně domácích po přečísleních dva na jednoho. V obou případech se do něj dostal Martin Růžička. V první akci ale po jeho pasu Vrána ani nezakončil a při druhé vystihl Krošelj jeho pokus o bekhendový blafák a puk mu vypíchl holí.

Mladá Boleslav si připsala jen tři střely, Třinec vyslal o čtyři více, ale v letošním play-off ještě neskóroval dříve než ve 29. minutě.

Růžičku dělily v prostřední třetině od branky jen centimetry, když jeho střelu v přesilové hře vyrazil Gašper Krošelj na tyč. V závěru třetiny se už množily spíše strkanice před oběma brankami.

Domácí Ondřej Kovařčík z přečíslení těsně minul ve 45. minutě branku a vyrovnané třetí třetině mohl přiblížit hosty k výhře David Šťastný, ale z individuálního průniku ztroskotal na Ondřeji Kacetlovi.

Od začátku prodloužení bylo rušno před oběma brankami, ale rozhodující gól stále nepřicházel. Na ledě se i přiostřilo, Růžička srazil k ledu Marise Bičevskise a Martin Pláněk Petra Vránu, který ještě bruslí zasáhl nepříjemně do nohy Kotalu. Oba týmy promarnily po jedné přesilové hře.

V nájezdech hned v první sérii překonal Krošelje střelou Vladimír Svačina a ve třetím kole vyrovnal forhendovou kličkou Pavel Kousal. Oba úspěšní střelci si zopakovali souboj v šesté sérii a uspěl jen Svačina, byť hosté reklamovali, že při forhendové kličce udělal pohyb zpět, když se snažil vyhnout vystrčené hokejce Krošelje.

Úvodní semifinálové zápasy zvládly domácí týmy, vítězství slaví Sparta a Třinec

Číst článek

Sparta - České Budějovice 5:1

Sparta v úvodním zápase přehrála Motor těsně 2:1 a před cestou na jih Čech chtěla přidat i druhou výhru. Hosté ale vstoupili do utkání lépe, ale spálili obrovské šance, dva výborné zákroky předvedl brankář Július Hodáček.

A svěřenci trenéra Josefa Jandače kontrovali brankou. Michal Řepík se objevil nehlídán před brankovištěm a jako správný kapitán poslal Spartu do vedení. V 8. minutě šlo o první větší šanci Pražanů.

Trend proměňování šancí pokračoval, zatímco českobudějovičtí nedokázali ani jeden z mnoha projektilů dostat do sítě, domácí se před koncem první třetiny opět radovali. Před brankářem Dominikem Hrachovinou nastal chaos, ve kterém se nejlépe zorientoval Erik Thorell a zblízka uklidnil O2 Arenu – 2:0.

Nezáživnou druhou třetinu oživil jen Hudáčkův zákrok proti jedovce Jana Štencla. Sparta hru vyrovnala a Jihočeši se v útočné třetině jen málokdy prosazovali. To napravili zkraje třetí dvacetiminutovky. Milan Gulaš obkroužil branku a zaznamenal kontaktní gól a naději pro České Budějovice.

Ve 44. minutě ale přišla sparťanská gólová smršť. Po rozpačitém vstupu do třetiny Spartu spasil povedenou ranou Michal Moravčík a o pár vteřin později potrestal obrovskou Hrachovinovu minelu David Tomášek – 4:1.

Hosté si vypili kalich hořkosti až do dna, pátou branku obdrželi v oslabení tři na pět, když ihned po vhazování se prosadil Filip Chlapík. Sparta tak druhý zápas v O2 aréně vyhrála drtivě 5:1, v sérii vede 2:0 na zápasy.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápasy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 1:0 po samostatných nájezdech

Rozhodující sam. nájezd Svačina. Rozhodčí: Stano (SR), Veselý - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).

HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Řepík (Polášek, T. Pavelka), 19. E. Thorell (Horák), 45. Moravčík (Řepík), 46. Tomášek (Němeček, Chlapík), 49. Chlapík (Tomášek) - 41. Gulaš (M. Hanzl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 12.116. Stav série: 2:0.

 

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme