Úvodní semifinálové zápasy zvládly domácí týmy, vítězství slaví Sparta a Třinec

Hokejisté pražské Sparty zvládli vstup do semifinálové série proti Českým Budějovicím. Díky trefám Vladimíra Sobotky a Filipa Chlapíka vyhráli Pražané 2:1 a ujali se vedení 1:0 na zápasy. Domácího prostředí využil i Třinec, který porazil Mladou Boleslav 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:44 3. 4. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva David Dvořáček ze Sparty a Martin Beránek z Českých Budějovic.

Zleva David Dvořáček ze Sparty a Martin Beránek z Českých Budějovic. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

První branku viděla zaplněná O2 arena už ve třetí minutě, když se do úniku dostal domácí Vladimír Sobotka a přestože byl faulován, povedenou kličkou překonal brankáře Dominika Hrachovinu.

Z čela tabulky do boje o předkolo. ‚Zbytečná panika,‘ odůvodnil herní propad Boleslavi kapitán Ševc

Číst článek

Hosté ale byli Spartě herně minimálně vyrovnaným soupeřem a mohli brzy vyrovnat, Milan Gulaš ani Jiří Novotný ale své šance nevyužili. Lépe se dařilo ale Lukáši Pechovi, který si v 11. minutě najel na pas Martina Bučka a přesnou trefou vrátil Motor do hry.

Po přestávce hrozili častěji domácí a na začátku 25. minuty se dočkali vedoucí branky. Filip Chlapík se zbavil bránícího protihráče a propálil Hrachovinu. K vidění pak byly i další zajímavé šance na obou stranách, stav 2:1 ale vydržel až do konce druhé části.

V poslední třetině se hosté snažili tlačit za vyrovnáním, rušno bylo ale i před budějovickým gólmanem Hrachovinou. Dvě minuty před koncem to ještě Motor zkoušel bez brankáře s šesti hráči v poli, pořádný tlak se jim ale vytvořit nepovedlo.

Naopak domácí mohli trefou do prázdné branky definitivně rozhodnout, Chlapík ale trefil tyčku a Forman chvíli po něm mířil vedle. Sparta ta nakonec zvítězila v úvodním utkání série nad Českými Budějovicemi 2:1.

Další díl semifinálové bitvy je na programu v pondělí od 19.00 znovu na ledě Sparty.

Třinec - Mladá Boleslav 3:0

Na východě republiky se na první semifinálový gól čekalo až do konce druhé třetiny, kdy poslal domácí Oceláře do vedení ranou z první Michal Kovařčík. Druhou branku přidal Třinec krátce po druhé přestávce a postaral se o něj David Musil, který se trefil přesně do šibenice po vyhraném vhazování.

Mladá Boleslav se ještě v posledních minutách snažila při hře bez brankáře, ale žádnou větší šanci si nevytvořila. Naopak půl minuty před koncem zpečetil třinecké vítězství gólem na 3:0 Miloš Roman.

Druhé utkání odehraje Třinec s Mladou Boleslaví v pondělí v 17.00.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Sobotka (M. Forman), 25. Chlapík (Buchtele) - 11. Pech (Bučko, Vondrka). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 15.089.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 44. D. Musil (Martin Růžička, A. Nestrašil), 60. Miloš Roman (Daňo, P. Vrána). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme