Hokejová Sparta vyhrála v Liberci gólem v poslední minutě, České Budějovice jsou krok od semifinále

Hokejisté Sparty jsou jedinou výhru od postupu do semifinále play-off extraligy. Ve třetím utkání čtvrtfinálové série zvítězili Pražané v Liberci 2:1 a vedou už 3:0 na zápasy. V čase 59:31 rozhodl v přesilovce útočník Roman Horák. Ve třetím vzájemném klání uspěli i hokejisté Českých Budějovic, kteří vyhráli v Pardubicích 2:1. Od první účasti v semifinále extraligy od roku 2008 je rovněž dělí jedna výhra.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec (Aktualizováno: 21:55 25. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pavelka se raduje ze vstřelené branky

Tomáš Pavelka se raduje ze vstřelené branky | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Severočechům vypadl ze sestavy další z klíčových hráčů Jan Ordoš. První větší šanci měla Sparta, když se v končící třetí minutě dostal do sóla kapitán Michal Řepík, domácího gólmana Petra Kváču však přelstít nedokázal.

Hokejisté Třince porazili Vítkovice 4:0 na zápasy postoupili do semifinále play-off. Boleslav vede 3:1

Číst článek

Pak přišly naopak záblesky ze strany Bílých Tygrů. Nebezpečně z dobrých pozic pálili Adam Klapka a po něm Dávid Gríger. Strážce branky Pražanů Matěj Machovský si však poradil nejen s jejich ranami, ale i s únikem Filippiho, kterého zastavil parádně betonem. Kotouč přesto klouzal pomalu do branky, ale z čáry ho pohotově odklidil do bezpečí jeden z Machovského spoluhráčů.

Ve 12. minutě šla naopak do vedení Sparta, když rychlou souhru zakončil Tomáš Pavelka. Hosté mohli navíc zvýšit, když o chvilku později hráli půl minuty pět na tři, větší šanci si ale připravit nedokázali. Až když byli Severočeši ve čtyřech, zakončoval z dorážky Filip Chlapík, Kváču však nepřekonal.

Jen 36 sekund před přestávkou se dočkali Bílí Tygři: pěknou přesilovkovou kombinaci završil Adam Najman.

Ve druhém dějství zajímavých okamžiků před oběma brankami ubylo. Ve 29. minutě čelil Kváča dalšímu sólu hostů, tentokrát na něho jel osamocený David Vitouch, ale ani on na něj vyzrát nedokázal. Krátce nato kryl Kváča i Sobotkův pokus, skórem nepohnuli ani Kolmann s Najmanem.

Tuhý boj, dokumentující velkou důležitost zápasu s ohledem na vývoj série, jemuž kralovali výborně chytající gólmani, byl k vidění i ve třetí části. Sparta byla směrem do útoku o něco aktivnější, Liberec zase při svých šancích možná nebezpečnější.

Sparta přečkala nelehké chvíle, kdy čelila dvěm přesilovkám za sebou, na koně ji naopak ale následně třetím vyloučením dne posadil na koně JakubKlepiš. Roman Horák pak v čase 59:31 zakončil parádní Tomáškovu nahrávku a rozhodl.

Parubice - České Budějovice 1:2

Jako první ohrozil domácího Frodla Holec, na druhé straně si Hrachovina poradil s Říčkovou střelou. Ve 4. minutě po Camarově akci nepřekonal gólmana Motoru u pravé tyče Blümel. Vzápětí se hostí ubránili i při Gulašově trestu a Hrachovina vytěsnil Poulíčkovu ránu.

V čase 10:09 se radovali z vedení hosté. Koláčkovi sice střela z pravého kruhu nesedla, ale puk prošel za přesouvajícího se Frodla. Hned ve svém premiérovém utkání v extraligovém play off tak oslavil branku.

Posledních deset sekund první třetiny se kvůli rozbitému mantinelu dohrávalo až po pauze. Na startu druhé části prověřil Frodla opět Gulaš, ale jinak se hrálo dlouho bez šancí. Ve 30. minutě šel pykat Štich a hostům pomohla po Ciencialově střele v přesilové hře levá tyč.

Dynamo se tlačilo za vyrovnáním marně a naopak v 38. minutě se radovalo Motor. Gulaš fantasticky z levé strany z těžkého úhlu přes stínícího Holce vyzrál na Frodla. Pardubice se neprosadily ani při následném Vráblíkově trestu.

Marné dobývání Hrachovinovy branky ze strany Dynama pokračovalo i v poslední třetině. Motor se ubránil i při Pechově vyloučení, v 50. minutě neuspěl ani Říčka a o chvíli později nedovolil Šenkeřík skórovat Paulovičovi. Hrachovina kapituloval až 140 sekund před koncem, kdy se při power play po Válově střele prosadil Cienciala. Těsný náskok ale hosté uhájili.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápasy:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. A. Najman (Gríger, Klepiš) - 12. T. Pavelka (Tomášek, Chlapík), 60. R. Horák (Tomášek, Matuškin). Rozhodčí: Veselý, Hradil - Hynek, Rampír. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 6070. Stav série: 0:3.

HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Vála, R. Kousal) - 11. Koláček (Štencel, Abdul), 38. Gulaš (Pech). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:5, navíc Štencel (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme