Mladá Boleslav vykročila vítězně do série proti Pardubicím. Liberec předvedl s Hradcem velký obrat

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v úvodním čtvrtfinálovém utkání play-off extraligy Pardubice 2:0. Vítězný gól dal po polovině zápasu v přesilovce útočník Adam Zbořil, v závěru pojistil výhru v oslabení při hostující power play obránce Martin Ševc, jenž u první branky asistoval. Liberec otočil utkání proti Hradci Králové, a přestože prohrával již 0:3, vyhrál 4:3 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 22:36 18. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Joona Jääskeläinen z Mladé Boleslavi a brankář Pardubic Milan Klouček

Zleva Joona Jääskeläinen z Mladé Boleslavi a brankář Pardubic Milan Klouček | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Středočeši zdolali doma Dynamo od prosince 2015 potřinácté za sebou. Druhý duel se odehraje v pátek na ledě Bruslařského klubu, začne v 19 hodin.

Začíná čtvrtfinále play-off, favority na titul jsou Sparta a Třinec. O mistru bude jasno na konci dubna

Číst článek

Mladoboleslavští nastoupili do zápasu po jedenácti dnech herní odmlky, ale na jejich výkonu to nebylo znát. Během první třetiny měli jasnou střeleckou převahu, jenže do skóre ji promítnout nedokázali. Domácí gólman Růžička musel vytáhnout skvělý zákrok proti Ďalogovi.

Po sedmi odehraných minutách při hře ve čtyřech na obou stranách využil zaváhání hráčů Dynama Claireaux. Při zakončení zvolil rychlou střelu, pardubický brankář Klouček sice netušil, kde má kotouč a prošel mu mezi betony, ale nikoliv za brankovou čáru.

V úvodu druhé části se dostal trochu nenápadně sám až před Kloučka Strnad, jeho chytré zakončení ale strážce pardubického brankoviště zastavil levým betonem. O chvilku později už Středočeši po povedené souhře skórovali, jenže krátce předtím sudí přerušili hru, když se v rohu kluziště z ledu dlouho nezvedal otřesený Ševc.

Jen o minutu později skončil puk za Kloučkovými zády znovu, když se odrazil do branky poté, co si ho chtěl Kousal zpracovat nohou. A domácí měli opět smůlu. Po přezkoumání situace na videu zůstal stav bezbrankový, neboť kopnutí nohou posoudili rozhodčí jako úmyslné. Ne třetí pokus už to Bruslařům vyšlo: ve 35. minutě na konci krásné kombinace v početní výhodě byl Zbořil a na brankovišti usměrnil za Kloučka Kotalovu nahrávku.

Ve 44. minutě po Ševcově zaváhání mohl v oslabení vyrovnat Roman, jenže Růžička byl proti. Na druhé straně nevyužili příležitosti k navýšení náskoku Cienciala a Zbořil. Růžička si pak pohlídal střelu Kratochvila, ale v čase 58:06 přišla pro domácí komplikace v podobě Strnadova trestu. Přesilovku umocnili hosté odvoláním gólmana, čehož využil Ševc.

Liberec uspěl v prodloužení

Úvod zápasu Liberec - Hradec Králové byl z obou stran hodně opatrný. Zatímco hostujícího brankáře Mazance mohla vystrašit jen nepřesná střela Knota, Kváču v brance Liberce prověřili Zachar a Jergl.

Splněný sen, zářil gólman Vladař. Nováček se blýskl ‚zázračným‘ zákrokem, výhru mu předpověděl Halák

Číst článek

První výraznější akce přišla až v 9. minutě, kdy Kváču překonal Kevin Klíma, rozhodčí však po trenérské výzvě Liberce gól neuznali. Jergl totiž bránil Kváčovi v možném zákroku. Severočeši následně bez problémů přestáli i úvodní oslabení.

V 17. minutě se do šance dostal domácí Birner, vzápětí ale udeřilo na druhé straně. Lenc ztratil puk v souboji s Nedomlelem a pohotově zakončující Kelly Klíma otevřel skóre. Další branky mohli přidat Lev, Orsava nebo Perret, prosadil se ale až Růžička ve 25. minutě, který střelou od modré čáry využil přesilovkou hru při Bulířově vyloučení.

Liberecký útočník byl o tři minuty později vyloučen podruhé a hosté jeho faul opět využili. Nejprve trefil Rosandič v oslabení tyč, z protiútoku ale překonal Kváču po samostatné akci Orsava.

Definitivně mohl následně duel rozhodnout Koukal, gólman domácích ale jeho brejk se štěstím zastavil a udržel Liberec ve hře. Navíc byl vzápětí vyloučen Orsava a Tygři přesilovku bleskově využili. Knotovu střelu od modré tečoval Gríger a snížil na 1:3.

Severočechy gól nakopl a dostali soupeře pod souvislý tlak. Blízko gólu byl opět Gríger, ve 35. minutě ale trefil jen horní tyč. Ve třetí části mohli domácí snížit v početních výhodách, vyloučení Perreta a Koukala však i díky pozornému Mazancovi nepotrestali. Blízko brance byl naopak v oslabení Pilař, Kváča ale jeho brejk zlikvidoval. V 50. minutě si poradil i s nájezdem Smoleňáka.

V 54. minutě ale už byl Liberec za svou aktivitu odměněn. Po Musilově akci snížil Lenc, v závěrečné power play si útočníci Tygrů role vyměnili a pohotově dorážející Musil vyrovnal.

V prodloužení měl při Hanouskově vyloučení rozhodnutí na hokejce Zachar, sám před Kváčou však netrefil branku. Početní výhodu si ve čtvrté dvacetiminutovce zahráli i domácí, s největší šancí Musila asi ale Mazanec poradil. Hosté poté neproměnili další početní výhodu a v 77. minutě rozhodl po zaváhání Nedomlela z brejku Birner.

Čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy - 1. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. A. Zbořil (Kotala, Ševc), 60. Ševc. Rozhodčí: Hodek, Horák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Gríger (Knot, Birner), 54. Lenc (A. Musil, Birner), 59. A. Musil (Lenc, Knot), 77. Birner - 17. Kelly Klíma (Nedomlel), 25. V. Růžička ml., 29. Orsava (F. Pavlík). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Brejcha, Špringl. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme