Liberec další drama nepřipustil, druhou výhru nad Hradcem mu zařídil Vlach. Vedení zvýšila i Boleslav

Hokejisté Liberce vyhráli ve druhém utkání čtvrtfinále play-off extraligy doma nad Hradcem Králové 3:0 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Dvěma góly v přesilových hrách se na tom podílel Jaroslav Vlach, tři asistence si připsal Adam Najman. Mladá Boleslav porazila Pardubice 5:0 a rovněž vede v sérii 2:0. Dvěma góly se pod výhru Středočechů podepsal Jakub Kotal, brankář Jan Růžička stejně jako ve čtvrtek udržel čisté konto.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec (Aktualizováno: 21:57 19. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Vlach z Liberce se raduje ze vstřeleného gólu

Jaroslav Vlach z Liberce se raduje ze vstřeleného gólu | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Hradec Králové ve čtvrtečním úvodním duelu vedl už 3:0, ale zápas nakonec ztratil v prodloužení. Tentokrát nastoupil se sedmi obránci, mezi které se zařadil z útoku univerzál Radek Pilař, a v ofenzivě se dostal do hry Jan Veselý. Mountfield zahrozil jako první Sklenářovým pokusem, ale postupem času získali převahu Bílí Tygři.

Začíná čtvrtfinále play-off, favority na titul jsou Sparta a Třinec. O mistru bude jasno na konci dubna

Číst článek

V šesté minutě po Špačkově prudké přihrávce trefil Vlach pravou tyč odkryté branky a ještě jej fauloval Blain, ale Východočeši se v oslabení ubránili. Liberec nic nevytěžil ani z následného tlaku. Hradec Králové také nezužitkoval přesilovku při Grígerově trestu a Kváča si poradil i se Zacharovým pokusem.

V úvodu druhé části opět zahrozil aktivní Musil a v čase 21:11 našel Najman před brankou Bulíře, který otevřel skóre. Odpovědět mohl tečí Sklenářovy střely Pilař, ale netrefil puk ideálně. Ve 29. minutě měl další možnost hostů Perret, ale přestřelil. Mazance otestoval od modré čáry přes clonu Kolmann.

Při Blainově vyloučení ve 36. minutě Mazanec zachránil svůj tým při velké šanci Vlacha, ten si ale v pokračující akci spravil chuť a od modré čáry se trefil přesně.

Hradečtí se snažili ve třetí třetině odpovědět, ale pojistit náskok Bílých Tygrů mohl ve 43. minutě po Špačkově přihrávce Rychlovský. Mazanec svůj tým podržel stejně jako při Grígerově dorážce při Čápově trestu, ale nakonec Liberec početní výhodu využil.

Po Najmanově pokusu se puk od Šaldovy brusle odrazil na pravý kruh k Vlachovi, který překonal přesouvajícího se hradeckého gólmana. Mountfield přitvrdil, ale mohl znovu inkasovat při dvou Musilových šancích.

Šest minut před koncem sáhli hosté při přesilovce k power play a Birner trefil tyč prázdné branky. Při přesilovce Liberce ještě útočil na hattrick Vlach, ale hosté odolali i při Lencově možnosti. S koncem utkání se ještě strhla potyčka, v které byli nejaktivnější hostující Veselý s domácím Špačkem.

Gólman Liberce Petr Kváča udržel ve svém druhém duelu v play-off nejvyšší soutěže v kariéře poprvé čisté konto. 

Pardubice opět neskórovaly

Domácí Mladé Boleslavi usnadnila vstup do utkání nedisciplinovanost Dynama. Již po 19 sekundách dostal dva menší tresty Mikuš, Mladá Boleslav ale dlouhou přesilovou hru nevyužila. Následně Středočeši nevyužili ani vyloučení Kosticyna.

Mladá Boleslav vykročila vítězně do série proti Pardubicím. Liberec předvedl s Hradcem velký obrat

Číst článek

Bezbrankový stav se změnil až v 11. minutě, kdy střelu Nakládala od modré čáry zblokoval Zbořil a do brejku se dostal Kotala. I díky tomu, že brankář Klouček se rozhodl nevyjet proti odraženému puku, mohl domácí útočník zkušeně zakončit.

Následně byl ale vyloučen Claireaux a Východočeši se poprvé v utkání předvedli i v útočném pásmu. Po Kosticynově přihrávce i Camara překonal Růžičku, z vyrovnání se ale hosté radovali jen chvilku. Po trenérské výzvě domácích rozhodčí gól odvolali kvůli hře vysokou hokejkou běloruského útočníka na začátku akce.

Ve druhé třetině mohlo Dynamo srovnat v početních výhodách, nevyužilo ale ani 71 sekund dlouhou výhodu pět na tři. Největší šanci Kousala zlikvidoval Růžička. Domácí oslabení ustáli a poté sami v přesilovce udeřili. Zbytečný faul Zohorny potrestal nejlepší střelec Bruslařů v základní části Šťastný.

Ve 43. minutě přidal třetí gól pohotový Cienciala a bylo prakticky jasné, že Pardubice si na neoblíbeném mladoboleslavském ledě připíší další porážku. Naposledy zde dokázaly vyhrát v prosinci 2015.

V pohodě hrající domácí navíc přidali další branky z přesilovek. Nejprve se podruhé mezi střelce zapsal přesně tečující Kotala. Poté střelu od modré, která prošla Kloučkovi mezi betony, posunul za brankovou čáru Claireaux.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Bulíř (A. Najman), 36. J. Vlach (Rosandič, A. Najman), 47. J. Vlach (A. Najman). Rozhodčí: R. Šír, R. Svoboda - Bryška, Axman. Vyloučení: 9:11, navíc D. Špaček - J. Veselý oba 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Kotala (A. Zbořil), 40. D. Šťastný (Pláněk), 43. Cienciala (Claireaux), 50. Kotala (Jääskeläinen, Ševc), 53. Claireaux (Cienciala, Bernad). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme