Sparta v prvním čtvrtfinále ubránila vedení proti Třinci, Liberec uspěl na ledě Hradce Králové

Hokejisté pražské Sparty zvládli vstup do čtvrtfinálové série proti Třinci a po vítězství 3:2 se ujali vedení v sérii 1:0. Hradec Králové dvakrát ztratil vedení proti Liberci a po porážce 2:4 prohrává v sérii 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:04 19. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanská střídačka během utkání s Třincem.

Sparťanská střídačka během utkání s Třincem. | Zdroj: Profimedia

Repríza loňského finále, které nakonec ovládl Třinec a oslavil tak třetí titul v řadě, začala opatrnou hrou z obou stran, kterou narušila až první branka zápasu, o kterou se postaral domácí Safin po přihrávce Thorella.

Pardubice díky gólu v poslední minutě porazily Olomouc i podruhé, Brno uspělo ve Vítkovicích

Číst článek

O chvíli později navíc hosté faulovali a v následné přesilovce zvýšil na 2:0 Vauhkonen, kterému stačilo jen nastavit hokejku do perfektního pasu od Tomáška. 

Třetí gól přidali domácí ve 26. minutě díky přesné ráně Kousala a zdálo se, že Sparta si v klidu pohlídá vítězství.

Jenže Třinec se nevzdal a ve třetí třetině utkání zdramatizoval. Postarali se o to Růžička a o deset minut později pak Marcinko, který snižoval na 3:2. Víc už ale hosté nezvládli, a tak Sparta nakonec ubránila těsné vítězství a ujala se vedení v sérii.

Hradec Králové - Liberec 2:4

Východočeši měli první čtvrtfinále proti Liberci dobře rozehrané a dvakrát vedli, nakonec ale budou muset v sérii dotahovat.

Skóre se měnilo zkraje druhé části, kdy poslal domácí do vedení Cingeľ, hosté ale v polovině zápasu srovnali zásluhou Balinskise. Ve třetí třetině pak znovu poslal svůj tým do vedení z trestného střílení Klíma, jenže v 56. minutě srovnal Rychlovský, tři minuty po něj strhnul vedení na stranu Liberce Flynn a pak ještě upravil na konečných 2:4 Jelínek.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Safin (G. Thorell), 15. Vauhkonen (Tomášek, P. Kousal), 26. P. Kousal (Krejčík) - 44. M. Růžička (Marcinko, Nestrašil), 54. Marcinko (Daňo, M. Adámek). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Brejcha, Lhotský. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 13.250.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (Lev, Eberle), 44. Kevin Klíma z trestného střílení - 31. Balinskis (Frolík), 56. Rychlovský, 59. Flynn (A. Najman, Balinskis), 59. P. Jelínek. Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 6182. Stav série: 0:1.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme