Kometa v divokém zápase porazila Plzeň na nájezdy, Pardubice otočily zápas s Českými Budějovicemi

Hokejisté Komety Brno dokázali v 7. kole extraligy porazit Plzeň 6:5 po samostatných nájezdech a potřetí za sebou neprohráli. Na druhém místě tabulky zůstávají Karlovy Vary, které si vezou ze Zlína hladkou výhru. Pardubice doma přehrály České Budějovice 3:2, Mladá Boleslav se vrátila po výhře nad Vítkovicemi zpět na vítěznou vlnu a Hradec Králové vybojoval výhru v Olomouci. Jágr gólem pomohl Kladnu k výhře po nájezdech nad Třincem

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potyčka v zápase HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

Potyčka v zápase HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Domácí díky lepšímu pohybu a dobrému napadání rozehrávky hostů vstoupili do utkání lépe. Při vyloučení Dočekala trefil od modré čáry Čerešňák ale jen pravou tyčku. Brněnští se do hry dostali až díky početní výhodě. Tu neproměnili a postupně znovu převzali iniciativu Indiáni.

Hokejisté Sparty přestříleli v předehrávce Litvínov, gólem a dvěma asistencemi se blýskl Řepík

Číst článek

Gólman Tomek ovšem odolal šancím Bulíře a kapituloval až v 17. minutě, kdy ho po ideální přihrávce Kodýtka z přečíslení dvou na jednoho prostřelil Schleiss. Hráči Komety mohli rychle odpovědět po faulu Kaňáka, paradoxně naopak ve vlastním oslabení zvýšil 34 vteřin před první sirénou po akci Jiříčka na 2:0 Mertl.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté, z jejich náporu ovšem ujel do úniku Přikryl a Tomka zachránila po jeho střele opět pravá tyčka. Ve 25. minutě navíc početní výhodu využil ranou bez přípravy z levého kruhu Schleiss.

Kometě pomohl k odpovědi faulem Mertl a ve 29. minutě Horký snížil přesilovkovou ranou z voleje na 1:3. Po polovině utkání ale pykali za nedisciplinovanost také hosté a Jiříček skrytou střelou od modré čáry přidal čtvrtý gól.

Záhy mohl rozjeté domácí uklidnit Dzierkals, od pohromy ale nového muži v brance Komety Klimeše uchránila levá tyčka. Ve 36. minutě udeřilo naopak na druhé straně, když krátce po skončení další početní výhody povedenou bekhendovou střelou skóroval Haščák. O pouhých 32 vteřin později navíc po rychlé akci Magee s přispěním teče domácí obrany snížil na 3:4. Indiáni sahali při trestu Bartejse po páté brance, Kantner však nedotáhl otočku před prázdnou brankou.

Krejčí si působení v Olomouci po návratu z NHL užívá. Pozvánku na olympijské hry by přijal

Číst článek

Úvod závěrečné dvacetiminutovky patřil Kometě, Mueller ale v dobré pozici neprostřelil Pavláta. Plzeňský gólman za chybující obranou přečkal oslabení ve 49. minutě se zaskvěl skvělým zákrokem proti zakončení Horkého z přečíslení dvou na jednoho. Minutu na to už po vyhraném vhazování vyrovnal ranou z pravého kruhu na 4:4 Vincour.

O půl druhé minuty později dokonal obrat dorážkou Zaťovičova pokusu Mueller. Otřesení Indiáni přesto vybojovali prodloužení, když nedůrazné vyhození Holíka potrestal tři vteřiny před sirénou při hře bez brankáře Martin Lang.

V prodloužení sice hosté nezužitkovali přesilovku, ale druhý bod jim zajistil jediný úspěšný střelec z rozstřelu Horký.

České Budějovice - Pardubice 2:3

Pardubičtí navázali na úspěch v Litvínově, Motor vyšel naprázdno po sérii čtyř utkání, z nichž získal 10 bodů.

V úvodní dvacetiminutovce se na gól čekalo marně. První větší šanci k otevření skóre měl Hecl, ale brankář hostů Hrachovina byl proti. Střelecky aktivnější a směrem dopředu také o něco nebezpečnější byli Českobudějovičtí, Hanzl ani Vondrka však stavem nepohnuli.

Vyrovnaná přetlačovaná pokračovala i ve druhém dějství. V 25. minutě skončila Robertsonova rána zápěstím od modré čáry na brankové konstrukci. Vzápětí se proti pravidlům provinil domácí gólman Klouček, ale za pomoci spoluhráčů vše odčinil hned několika výbornými zákroky. Nepřišel si na něho ranou bez přípravy z kruhu ani kanonýr Gulaš.

Následně hráli v početní výhodě i domácí, nejenže však během ní nebyli zdaleka tak nebezpeční, ale navrch je zaskočil Vondrka, který jel po skvělé práci Voženílka sám na Kloučka a pověsil puk neomylně pod horní tyčku. Domácí se snažili o odpověď, jenže Hecl ve 34. minutě z dobré pozice usměrnil kotouč mimo.

Další přesilovka, která přišla záhy, se velmi rychle proměnila v oslabení tří proti čtyřem. Trvalo 35 sekund, dalších 15 vteřin se pak muselo Dynamo bránit dokonce jen ve třech, ale Ondráček zamířil ve velké šanci těsně vedle.

Krátce před druhou přestávkou byl vyloučen ještě Zdráhal. Domácí vystihli rozehrávku Motoru, Blümel si před vlastní obrannou modrou čárou zkontroloval pohledem na kostku, že má necelých pět sekund na zakončení brejku, a stihl to přesně - 1:1.

V úvodu třetí části našel Pech Ondráčka a pouhou sekundu po vypršení Zdráhalova trestu měli hosté opět navrch. Jenže pouze dočasně. Už za 83 sekund vyrovnal v přesilovce ranou bez přípravy z kruhu do odkryté branky Říčka. Další šance zůstaly nevyužité, až v 55. minutě zůstal ležet dlouho puk za Hrachovinou a nejrychleji byl u něj Paulovič. Motor už pak nezachránila ani dvouminutová power play.

Výsledky 7. kola hokejové extraligy

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 5:6 po sam. náj. 2:0, 2:3, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Schleiss (Kodýtek, Graňák), 20. Mertl (Jiříček), 25. Schleiss (Jiříček, Kantner), 32. Jiříček (Schleiss), 60. M. Lang - 29. Horký (Krištof, Vincour), 36. Haščák (P. Holík, Roth), 36. Magee, 50. Vincour (Krištof), 51. Mueller (Zaťovič, P. Holík), rozhodující nájezd Horký. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2875.

PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Hladonik (Flek), 11. Vondráček (Redlich, Osmík), 31. T. Rachůnek (Vondráček, Rohan). Rozhodčí: Hradil, Vrba - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:4, navíc Žižka - Vondráček oba 5 min. Bez využití. Diváci: 3113.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kelemen (D. Šťastný, Moravec), 16. D. Šťastný (Kelemen, Ševc), 25. Pláněk (Dufek, Claireaux), 32. P. Kousal (O. Najman, Pýcha) - 22. Svačina (Marosz). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2491.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Dujsík (Klimek, Řezníček), 16. Krejčí (Kucsera, Ondrušek) - 3. Blain (Lalancette, Perret), 19. Cingel (McCormack, Smoleňák), 42. Perret. Rozhodčí: Šír, Kubičík - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4511.

HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 40. Blümel (Nakládal), 43. Říčka (Cienciala, Košťálek), 55. Paulovič (Poulíček, J. Mikuš) - 30. Vondrka (Voženílek), 42. J. Ondráček (Pech, Slováček). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Kajínek, Axman. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 7580.

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. M. Beran (Plekanec, Račuk), 51. Jágr (Plekanec, Kristo), 59. Račuk (Kristo, Dotchin), rozhodující nájezd Strnad - 4. Marcinko (Martin Růžička, P. Vrána), 24. Daňo (Dravecký), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Lederer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme