Plzeň předvedla proti Spartě velký obrat, dramatickou přestřelku rozhodl Blomstrandův hattrick

Hokejisté Plzně vyhráli v předehrávce 35. kola extraligy nad Spartou 5:4 a připsali si čtvrté domácí vítězství v řadě. Indiáni sice po úvodní třetině vedli, ale hosté třemi brankami ve druhé dvacetiminutovce skóre otočili. Dramatické utkání nakonec rozhodli domácí čtyřmi góly v závěrečné části, hattrickem se blýskl Ludwig Blomstrand. Sparťané prohráli podruhé za sebou, když je zlomily tři góly inkasované v oslabení.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ludwig Blomstrand z Plzně se raduje z rozhodujícího gólu

Ludwig Blomstrand z Plzně se raduje z rozhodujícího gólu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Hosty mohl záhy dostat do vedení Řepík, zblízka ale nepřekonal gólmana Svobodu. Oba týmy pokračovaly ve vysokém tempu, domácí se směrem dopředu připomněli až při vyloučení Jurčiny.

‚Nepokračuju už v žádné funkci.‘ Bývalý trenér reprezentace Lener končí na hokejovém svazu

Číst článek

Ve 13. minutě po střílené přihrávce Dzierkalse zblízka dorážkou otevřel skóre Mertl. Sparťané sice lépe kombinovali, ale v 16. minutě ve velké šanci opět nepřekonal Svobodu na brankovišti nekrytý Sobotka.

Na začátku prostřední části z přečíslení dvou na jednoho neuspěl ani Chlapík a hosty musel při krátkém dvojnásobném oslabení podržet gólman Neužil. V největší šanci ve 25. minutě pálil z dobré pozice Kodýtek nad. Iniciativu postupně převzala Sparta a po polovině utkání během početní výhody vyrovnal na 1:1 do odkryté branky Erik Thorell.

Švédský útočník prokázal své kvality také ve 35. minutě, kdy doklepnutím Řepíkovy střely dokonal obrat. Domácí nedokázali odpovědět ani při třetím vyloučení hostů za špatné střídání a naopak krátce před koncem druhé třetiny upravil ranou bez přípravy po rychlém protiútoku na 3:1 Sobotka.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí zjednodušili hru, ale Neužil zlikvidoval průnik Přikryla a lépe kombinující hosté hrozili z brejků. Ve 48. minutě však vyloučení Dvořáka potrestal přesnou střelou z levého kruhu Blomstrand a Indiáni se probudili. Švédský forvard poté v 55. minutě využil prostoru na pravé straně a se štěstím srovnal. O 44 vteřin později zaváhání v hostující rozehrávce využil k vedoucí trefě Bulíř.

Sparťané ale minutu nato po chybě Svobody vyrovnali, dorážel Zikmund. Nerozhodný stav nevydržel dlouho a díky faulu Řepíka vrátil Indiánům vedení přesilovkovou ranou v 58. minutě Blomstrand. Dovršil tak hattrick. Hostům ke zvratu nepomohla ani hra bez brankáře a ještě je zachránila pravá tyč prázdné branky po pokusu Martina Langa. Plzeň vyhrála šestý z posledních sedmi zápasů.

Předehrávka 35. kola hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 5:4 (1:0, 0:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 13. Mertl (Dzierkals, Čerešňák), 48. Blomstrand (Čerešňák, G. Thorell), 55. Blomstrand (F. Suchý, Jiříček), 55. Bulíř (Mertl), 58. Blomstrand (Dzierkals, Mertl) - 31. E. Thorell (Sobotka), 35. E. Thorell (Řepík), 39. Sobotka (Chlapík, Mikliš), 56. Zikmund (M. Forman, Mikliš). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 3357.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme