Plzeň vrátila extraligovému lídrovi nedělní porážku, k výhře nad Třincem pomohl hattrickem Straka

Čtvrtá Plzeň porazila v dohrávce 6. kola hokejové extraligy vedoucí Třinec vysoko 5:0 a oplatila mu nedělní porážku 3:4 v prodloužení. Čistý hattrick dal útočník Petr Straka. Druhým čistým kontem v sezoně k výhře přispěl brankář Dominik Pavlát, který si připsal 38 úspěšných zákroků.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Čerešňák (vpravo) z Plzně překonává Ondřeje Kacetla v brance Třince

Peter Čerešňák (vpravo) z Plzně překonává Ondřeje Kacetla v brance Třince | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Indiáni zaznamenali teprve druhou výhru z posledních devíti utkání a v tabulce se bodově dotáhli na druhou Spartu a třetí Mladou Boleslav. Za Oceláři zaostávají o šest bodů.

Pešán o stavu mládežnického hokeje: Jsme hrozně upjatí a tlačíme děti do výsledků moc brzy

Číst článek

Domácí kvůli mnoha absencím útočníků přivedli na střídavý start z prvoligové Slavie zkušeného Petra Vampolu. Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ale nedokázali využít dvě přesilové hry. V 11. minutě vystřelil z mezikruží Kundrátek, Pavlát však stačil zasáhnout a poradil si i s Vránovou dorážkou.

Za chvíli se radovali naopak domácí, když vyloučení Draveckého potrestal přesnou ranou bez přípravy z pravého kruhu Pour. Oceláři chtěli rychle odpovědět, Jaroměřský ale v dobré pozici Pavláta nepřekonal. Přes střeleckou převahu soupeře už přetížená defenziva domácích do konce první třetiny odolala.

Třinecký nápor pokračoval také v prostřední části, ve 24. minutě neuspěl v úniku Stránský. Poté se připomněli Indiáni, Eberle po rychlém brejku trefil v dobré pozici pravou tyčku. Z protiútoku neproměnil šanci Hrehorčák a Pavlát si po polovině utkání poradil i s dalším nájezdem Stránského, jemuž poslal ideální pas do jízdy Jaroměřský.

Během vrcholícího tlaku Ocelářů zamířili zblízka mimo Martynek a agilní Stránský. Ve 34. minutě po přiťuknutí Peterka nedokázal tváří v tvář Pavlátovi lépe zakončit nekrytý Dravecký. Krátce před druhou sirénou zahrozil z přečíslení Gulaš, táhlou střelou však orazítkoval jen tyč.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po závaru v plzeňské obranné třetině dokázal Pavlát i vleže vyrazit Gernátovu bekhendovou dorážku. Slovenský bek neproměnil ani gólovou příležitost ve 49. minutě, na druhé straně Eberleho teč stačil vyrazit gólman Kacetl.

V 52. minutě udeřili při vyloučení Kurovského domácí, když Gulaš přihrál od levého mantinelu na zadní tyč najíždějícímu Čerešňákovi, který zvýšil na 2:0. O 59 vteřin později sice Kacetl zasáhl proti dlouhé kličce Gulaše, ale na pohodlnou dorážku Straky dosáhnout nemohl.

Ve snaze o korekci skóre hosté zkusili po faulu Stříteského hru bez brankáře, ale toho využil trefou v oslabení Straka. V 59. minutě dokonal hattrick, když po akci tři na jednoho upravil na konečných 5:0.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 12. Pour (Stříteský, L. Kaňák), 52. Čerešňák (Gulaš, F. Suchý), 53. P. Straka (Gulaš), 58. P. Straka (Čerešňák), 59. P. Straka (Eberle, Pavlát). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Gulaš - Marcinko oba 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme