Hokejisté Zlína vyhráli na ledě Olomouce a vyrovnali stav předkola play-off, Vary uspěly v Hradci

Hokejisté Zlína vyhráli ve druhém utkání předkola play-off extraligy v Olomouci 3:1 a sérii na tři vítězné zápasy vyrovnali na 1:1. Zápas se hrál kvůli hrozbě šíření koronaviru bez diváků. Vyrovnáno je i ve druhé sérii, kde Karlovy Vary dokázaly vyhrát na ledě Hradce Králové 5:3.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 21:35 10. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpán Fryšara ze Zlína se raduje z gólu do prázdné branky. Vlevo Michal Popelka ze Zlína

Hokejisté Zlína. | Zdroj: ČTK

Hráči se až krátce před utkáním dozvěděli, že se bude hrát. Zlín začal oproti předchozímu zápasu mnohem aktivněji a v 7. minutě mohl Dufek otevřít skóre z mezikruží. O pět minut později zakončoval přes blokujícího obránce Řezníček, ale také s jeho pokusem si Konrád poradil.

Pokračování hokejových soutěží je nejisté, zatím se bude hrát bez diváků

Číst článek

Zlín potom dostal k dispozici téměř dvě minuty trvající přesilovou hru pěti proti třem, nesehrál ji ale dobře a Konráda ohrozil jen střelami z větší vzdálenosti. Přesto se Zlín dostal do vedení, když tři minuty před koncem první třetiny dorazil vlastní nahození za Konrádova záda Okál.

Zhruba minutovou dvojnásobnou přesilovou hru hráli hosté také na začátku druhé třetiny. Stejně jako v první třetině ale Konráda pořádně neohrozili. K nebezpečné dorážce se dostali až při klasické pokračující přesilovce, Ondráček ale netrefil odkrytou část branky.

První polovina druhé třetiny byla značně rozkouskovaná. Přesně v polovině zápasu se z nenápadné akce prosadil olomoucký obránce Dujsík, jenž při signalizovaném vyloučení hostů poslal do sítě zblokované Švrčkovo nahození. Olomouc poté měla více ze hry a Kašík se musel rychle přesouvat proti zakončení Musila a střele Olesze. Obě situace brankář hostů zvládl.

Jakékoliv klopýtnutí může být fatální, těší Koukala úspěšný vstup hradeckých do předkola play-off

Číst článek

Po 30 vteřinách třetí třetiny vykopl Nahodilův pokus pozorný Kašík. V přesilové hře Olomouce zlínský gólman ztratil puk z dohledu a Klimek z první zamířil těsně vedle prázdné branky. Ve 47. minutě Zlín využil drobného zaváhání domácích a z brejkové situace vstřelil důležitou druhou branku. Šlahař se při přečíslení dvou proti jednomu neunáhlil a nabídl puk volnému Honejskovi, který prostřelil Konráda mezi tělem a rukou.

Deset minut před koncem hosté zvýšili na 3:1. Úspěšným střelcem se v přesilové hře stal podruhé v zápase Okál. Trenéři domácích ještě využili možnost zkontrolovat situaci na videu, ale rozhodčí branku uznali.

Olomouc se mohla vrátit do zápasu o dvě minuty později díky Irglovi, ale domácí střelec trefil v dobré pozici pouze tyč. Olomouc pak otevřela hru a brankář Konrád se musel blýsknout několika dobrými zákroky.

Začíná play-off hokejové extraligy. Favority jsou vítěz základní části Liberec a obhájci titulu z Třince

Číst článek

Karlovy Vary vedly v Hradci Králové už po necelé půlminutě hry, když se i díky nepozornosti gólmana Marka Mazance prosadil Jakub Flek. Vedení vydrželo hostům do začátku druhé části, kdy dokázal vyrovnat Jordann Perret.

V 27. minutě domácí skóre otočili díky trestnému střílení a šťastnému zakončení Aleše Jergla. Jeho střela totiž trefila brankáře, od něj se ale puk nakonec odkutálel do branky. Vary pak ale ještě před druhou přestávkou vyrovnaly na 2:2 zásluhou Vladimíra Emingera.

Ve třetí třetině pak strhl vedení na stranu hostů zkušený Václav Skuhravý, Hradec ale znovu vyrovnal po trefě dalšího zkušeného borce Petra Koukala. Když už se zdálo, že utkání spěje do prodloužení, prosadil se minutu a půl před koncem Vojtěch Polák a Vary znovu vedly. Šest sekund před koncem pak ještě zpečetil vítězství Energie 5:3 trefou do prázdné branky Tomáš Vondráček.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Švrček, J. Knotek) - 17. Okál (Honejsek), 47. Honejsek (Šlahař, Ferenc), 50. Okál (Honejsek, Ferenc). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:1.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. Perret (Jergl), 27. Jergl z trest. střílení, 56. Koukal (Smoleňák) - 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák). Rozhodčí: Kika, R. Svoboda - Bryška, Špringl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:1.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme