Olomouc předvedla v Karlových Varech dokonalý obrat, Brno slaví postup do čtvrtfinále

Hokejisté Karlových Varů prohráli v druhém domácím zápase předkola play-off extraligy s Olomoucí 2:3 v prodloužení. Olomoucký celek vede v sérii 2:1 a v dalším utkání bude mít v úterý výhodu domácího prostředí, stejně jako v případném středečním rozhodujícím duelu o postup do čtvrtfinále. Brno uspělo v Mladé Boleslavi 5:1, celou sérii ovládlo 3:1 a je ve čtvrtfinále. Plzeň porazila Liberec v prodloužení 2:1 a srovnala sérii na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Olomouce slaví vítězství.

Hokejisté Olomouce slaví vítězství. | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Domácímu mužstvu chyběl útočník Gríger a hostům Plášek, oba dostali od disciplinární komise dodatečný jednozápasový trest za zákroky v sobotním duelu. Lépe začali Západočeši. Ve 3. minutě ztratil Knotek v obranném pásmu puk, který se dostal ke Kofferovi a ten střelou z mezikruží prostřelil Konráda.

Karlovy Vary přehrály Olomouc a vyrovnaly v předkole play-off na 1:1, Třinec je ve čtvrtfinále

Číst článek

Olomouc následně přečkala první oslabení a přidala na obrátkách. Domácí tým nejprve ve 14. minutě po Navrátilově střele zachránila tyč a blízko vyrovnání byl rovněž Škůrek, jehož šanci zneškodnil Habal.

Hned na úvod druhého dějství se před Konrádem ocitl osamocený Rachůnek, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti olomoucký brankář zlikvidoval. Kružíkovu střelu z levého křídla zastavila tyč, ale v 25. minutě už domácí vedli o dvě branky. Jiskra u modré čáry převzal puk, přešel přes olomoucké obránce a střelou pod horní tyč navýšil vedení Energie na 2:0.

V úvodu třetí třetiny Jiskra v úniku neskóroval a o chvíli později při Redlichově vyloučení snížil z dorážky Musilovy střely Káňa. Za 22 vteřin už bylo vyrovnáno: po Bambulově vyhraném vhazování vystřelil Dujsík a puk propadl Habalovi mezi betony.

Olomoucký Navrátil pak podruhé v utkání nastřelil tyč. Emoce v hledišti i na ledě vyvolala 59. minuta, kdy byl domácí Beránek vyloučen na čtyři minuty, přičemž o chvilku dříve se sám podle názoru karlovarské střídačky stal obětí nedovoleného bránění.

Prodloužení tak začali Hanáci s výhodou ještě tříminutové přesilovky. Tu sice nevyužili, ale několik vteřin po jejím skončení zůstal osamocený před karlovarskou brankou Orsava a rozhodl třetí zápas předkola pro Olomouc.

První utkání se ve středu v Olomouci kvůli problémům s ledem nedohrálo, zbylé dvě třetiny odložilo vedení soutěže na čtvrtek. Karlovy Vary pak zahájily doma sérii už ve druhém zápasu.

Mladá Boleslav - Brno 1:5

Hokejisté Brna postoupili do čtvrtfinále play-off extraligy. Kometa v neděli v Mladé Boleslavi zvítězila vysoko 5:1 a sérii předkola vyhrála 3:1 na zápasy. Brňané přitom naposledy v Mladé Boleslavi uspěli v říjnu 2017, pak na ledě Bruslařů dvanáctkrát za sebou podlehli.

Plzeň - Liberec 2:1 v prodl.

Hokejisté Plzně porazili ve čtvrtém utkání předkola play-off doma Liberec 2:1 v prodloužení a vynutili si v boji o čtvrtfinále úterní pátý rozhodující zápas na severu Čech. V čase 70:45 o tom rozhodl při vyloučení Michaela Frolíka útočník Jakub Pour.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra - 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329. Stav série: 1:2.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Balinskis, Holešinský) - 31. Flynn (Balinskis). Rozhodčí: Úlehla, Stano (SR) - Gerát, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4879. Stav série: 2:2.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) - 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835. Konečný stav série: 1:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme