Rozpis je úplně na hraně, říká Řezníček. Extraligové kluby oželí Ligu mistrů, hrát se má na konci října

Minimálně dva týdny se teď nebudou hrát zápasy hokejové extraligy. Ale brzy po zavedení nových opatření kvůli koronaviru je třeba řešit, jak by soutěž mohla vypadat dál. Vedení soutěže tak zasedlo k jednacímu stolu společně s extraligovými kluby.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel extraligy Josef Řezníček

Ředitel extraligy Josef Řezníček | Foto: Kateřina Korunková/CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„V počtu dosud odehraných utkání jsou velké rozdíly. Všichni se s nově připraveným rozpisem ztotožnili,“ řekl Radiožurnálu generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové kluby a vedení extraligy připravily další návrh na dohrání soutěže. Více v příspěvku Františka Kuny

„Zároveň ale zazněla velká obava, že pokud by přerušení netrvalo jenom čtrnáct dní a bylo dále prodlužováno, tak nejsme schopní najít termíny, jak regulérně dohrát extraligu,“ dodal.

„Je to rozpis, který už je úplně na hraně. Nemuseli jsme přistoupit ke krácení základní části ani ke krácení jakékoliv části play-off,“ doplnil ředitel extraligy Josef Řezníček.

Současná opatření končí k 25. říjnu, pak si dá soutěž pět dní volno a nový rozpis má úvodní datum 30. října. A to i díky postoji klubů k zápasům Ligy mistrů.

Hokejové prostředí je promořené, namítají hráči k zákazu. Podle odborníků je důležitá hladina protilátek

Číst článek

„Postoj k Lize mistrů je negativní. Zejména vzhledem k vyvíjející se situaci a k omezení mezinárodního styku, který nás možná v nejbližší době čeká,“ vysvětlil Řezníček poměrně logický krok.

Zatím je tak v plánu všech 52 kol a kompletní play-off. Extraligové kluby teď připraví otevřený dopis ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi se žádostí o povolení trénovat do 25. října a také další argumenty pro povolení soutěže.

Extraliga chce podle dohody klubů pokračovat a fanouškům být zatím nablízku alespoň prostřednictvím médií při současných diváckých omezeních. Ideálně s restartem extraligy v pátek 30. října.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme