Třinec porazil v rozhodujícím zápase Plzeň 5:1 a podruhé v řadě si zahraje finále extraligy

O titul mistra hokejové extraligy si proti Liberci zahraje Třinec, který v pondělním rozhodujícím zápase porazil doma Plzeň jednoznačně 5:1 a celou sérii ovládl 4:3 na zápasy.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů.

Radost třineckých hokejistů. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinečtí nakročili ke druhé finálové účasti v řadě suverénně a už během úvodní třetiny si vypracovali rozhodující náskok. Stačilo jim na to přitom jen necelých osm minut.

Liberecký gólman Will po postupu do finále: Bojujeme, padáme po hubách, jsme úžasný tým

Číst článek

Jako první se prosadil Vladimír Dravecký, který individuálně vyřešil únik dvou na jednoho. Na 2:0 zvyšoval Ethan Werek a třetí úder přidal znovu Dravecký. 

Hosté se zpátky do utkání dostali až chvíli před druhou přestávkou, když Miroslav Preisinger šikovně tečoval střelu Lukáše Pulpána a vykřesal ještě plzeňskou naději.

Ve třetí třetině už to vypadalo, že se Plzeň dotáhne na rozdíl jediné branky, jenže sedí po konzultaci s videorozhodčím trefu Vojtěcha Němce neuznali. Pět minut před koncem zápasu pak naopak zvýšil na 4:1 Martin Růžička a bylo hotovo. V samém závěru už jen Guntis Galvinš upravil trefou do prázdné branky na konečných 5:1.

Třinečtí tak slaví druhý postup do finále extraligy v řadě. Loni prohráli s Kometou Brno 1:4 na zápasy, tentokrát je čeká Liberec, který si v semifinále poradil právě s Kometou. Plzeň stejně jako loni získá bronz.

Semifinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Dravecký, 14. Werek (Marcinko, Gernát), 19. Dravecký (Hrňa), 56. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 60. Galvinš - 38. Preisinger (Pulpán, N. Jones). Rozhodčí: Hodek, Šír - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Jan Kovář (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme