Třinec v extraligovém šlágru utrpěl debakl 1:5 v Hradci, Pardubice rozstřílely trápící se Litvínov

V gólově bohatém 36. kole extraligy se hokejistům Hradce Králové povedlo v souboji druhého s prvním jasně porazit Třinec 5:1, svému soupěři se tak v tabulce přiblížili na pět bodů. Stejným debakl uštědřili Litvínovu hráči třetích Pardubic, České Budějovice zvládly porazit 4:2 Plzeň, Liberec natáhl po výhře 4:1 nad Zlínem svou šňůru výher a důležité body si zajistily Karlovy Vary, které přestřílely Kladno 6:4.

Hradec Králové (Aktualizováno: 21:12 28. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Orsava z Hradce proti třineckému brankáři Marku Mazancovi

Jakub Orsava z Hradce proti třineckému brankáři Marku Mazancovi | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Oslabený Třinec oproti nedělnímu utkání s Kometou Brno postrádal nově i kapitána Petra Vránu a dalšího útočníka Ondřeje Kovařčíka. Domácí Mountfield měl převahu, ale dlouho se hrálo bez šancí. Až v osmé minutě měl příležitost Ahti Oksanen, ale z levého kruhu exhradeckého Marka Mazance nepřekonal. Gólman Ocelářů si poradil i s pokusy Kevina Klímy a Petra Koukala, z pozice mezi kruhy jej nepřekonal ani Jakub Lev a přesnější muška chyběla Perretovi.

Špatný týmový výkon a nevyužitá územní převaha. Hokejisté do 20 let se proti Německu neprosazovali

Číst článek

V úvodu druhé části si Mazanec poradil s tečí Christopha Lalancetteho , ale ve 24. minutě už při oslabení inkasoval. Při tlaku Mountfieldu nabil Jéremie Blain na levý kruh Lvovi, který zamířil přesně. Zvýšil mohl po Lvově přihrávce osamocený Radek Smoleňák, ale třineckého gólmana nepřekonal.

V čase 26:46 se dostal před Mazancem k vyraženému puku Lev a šikovně bekhendem zvýšil na 2:0. Při trestu Vladimíra Draveckého se hosté ubránili, ale ve 32. minutě zařídil tříbrankový náskok Smoleňák, jehož první pokus třinecký gólman nezkrotil a napodruhé jej kapitán domácích bekhendem přeloboval. 

Třinec se vrátil do hry ve 43. minutě při vyloučení Michaela Gaspara, kdy se po přihrávce Tomáše Kundrátka trefil z levého kruhu Martin Růžička. V 53. minutě Oceláři pojistili domácí výhru v přesilové hře pěti proti třem, do které se dostali z oslabení při Gasparově trestu současným vyloučením Růžičky a Tomáše Marcinka.

Z pravého kruhu se prosadil při signalizovaném dalším vyloučení do bližšího horního rohu Oksanen. Stejně jako Lev, jenž mu přihrál, si finský útočník připsal třetí bod v utkání. V 56. minutě ještě dovršil výsledek střelou od modré čáry Richard Nedomlel.

Olympiáda, světový šampionát v hokeji i ve fotbale. Co nabídne svět sportu v roce 2022?

Číst článek

Litvínov - Pardubice 1:5

V úvodu byli aktivnější Severočeši, brankáře Milana Kloučka však překonat nedokázali. Klíčovou pasáží první třetiny se stala 13. minuta, kdy se v rozmezí 21 sekund hosté dvakrát prosadili. Nejprve zakončil akci Patrika Poulíčka pohotovou dorážkou Jan Kolář, následně střílenou přihrávku Jakuba Nakládala usměrnil za Godlova záda Anthony Camara.

Zaskočenou Vervu poté hned několikrát podržel slovenský gólman, nebýt jeho zákroků, byl zápas rozhodnutý. Zatímco Klouček si ve druhé třetině části připsal jen sedm zákroků, Godla dvakrát tolik a většina z nich zabránila gólovému zakončení soupeřů. Severočeši zahrozili pouze zásluhou Petra Straky v oslabení, František Lukeš poté trefil tyč.

Severočeši mohli snížit v přesilové hře čtyři na tři, do nejvýraznější šance se však dostal hostující Adam Musil.

V 52. minutě se v přesilovce prosadil Camara a zdálo se, že je o zisku tří bodů pro Dynamo rozhodnuto. Jen čtyři sekundy po jeho gólu byl ale vyloučen Dennis Robertson a domácím se podařilo v početní výhodě snížit. Kloučka o možné druhé čisté konto v sezoně připravil Giorgio Estephan.

Drama se ale nekonalo, při power play domácích se prosadil Robert Kousal a v samotném závěru v přesilovce Robert Říčka, který si tak připsal jubilejní dvacátý gól v sezoně. Zatímco Pardubičtí zabrali po dvou porážkách, Litvínov si po prohře 1:5 připsal třetí nezdar v řadě a v tabulce klesl na 13. místo. 

Výsledky 36. kola extraligy

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) - 43. Martin Růžička (Kundrátek)

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 54. Estephan (Havelka, Sukeľ) - 13. J. Kolář (Poulíček, Blümel), 13. Camara (Nakládal, A. Musil), 52. Camara (R. Kousal, A.Musil), 58. R. Kousal (A. Musil, Robertson), 59. Říčka (O. Roman, Cienciala)

Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Hanzl (Karabáček, M. Beránek), 10. Šenkeřík (Karabáček, M. Hanzl), 28. M. Beránek (M. Hanzl, Karabáček), 42. Vondrka (Valský) - 21. Mertl (Dzierkals, M. Lang), 48. Mertl (Dzierkals, Budík).

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Solovjov), 26. Roberts Bukarts (Lakatoš, Solovjov), 35. J. Hruška (Solovjov, Roberts Bukarts), 55. Roberts Bukarts (Lakatoš, Marosz), 58. Lakatoš (Solovjov) - 3. Kunc (T. Černý, Nahodil), 21. Nahodil (Krejčí, Kolouch), 45. Kusko (J. Káňa II, Škůrek).

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 6:4 (3:0, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 8. Hladonik (Vondráček), 14. Hladonik (Vondráček, Plutnar), 15. Hladonik (T. Rachůnek, Plutnar), 30. Vondráček (Koblasa), 45. Flek (T. Mikúš, Pulpán), 59. T. Rachůnek - 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 44. Routa (Kristo, Indrák), 48. Kubík (Plekanec, Hlava), 49. Indrák (Kristo).

Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Gríger), 22. Ordoš (Derner, Gríger), 26. Štibingr (M. Zachar), 56. J. Vlach (Klapka) - 50. Mallet (Flynn, Hejcman).

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme