Jsem připravený na všechno, říká o své pozici v trápící se Spartě trenér Patera

Hokejisté Sparty v 18. kole extraligy neukončili své trápení. Na ledě Vítkovic prohráli 2:3 a připsali si čtvrtou porážku za sebou. V tabulce tak pražskému celku aktuálně patří až 12. místo a pozice trenéra Pavla Patery je ohrožena, jak potvrdil Radiožurnálu Sport sám sparťanský kouč.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský trenér Pavel Patera po zápase s Vítkovicemi.

Sparťanský trenér Pavel Patera po zápase s Vítkovicemi. | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: Profimedia / ČTK

Ani ve Vítkovicích se Sparta nedočkala prolomení současné série proher. Ve vyrovnaném utkání Pražany položily dva inkasované góly v oslabení.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Jaké můžou být dojmy, když poslední dobou pořád prohráváme.‘ Krize hokejové Sparty se prohlubuje

„Myslím, že ten výkon byl odrazový můstek. Hráli jsme fakt dobře, ale pak jsme udělali zbytečný faul. Disciplína nám trochu hapruje a Vítkovice to tam dvakrát flákly z dálky. Jaké můžou být dojmy, když poslední dobou pořád prohráváme,“ shrnul pro Radiožurnál Sport současnou krizi hokejové Sparty její trenér Pavel Patera.

„Jsem připravený na všechno a uvidíme, jak se rozhodne vedení,“ dodal Patera, který ví, že je jeho pozice je v ohrožení.

O tom, že místo nemá v současné chvíli nikdo jisté, informovala už koncem října generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová. Hráči ale věří, že se Sparta zase brzy zvedne.

Vyrovnaný zápas Varů s Plzní rozhodl v prodloužení Mertl, Vítkovice díky Lakatošovi porazily Spartu

Číst článek

„Nesnáším pocit prohry po zápase, když máme svěšené hlavy a odjíždíme s prázdnou. Ale nechci být negativní, pracujeme každý den, řešíme to, bavíme se o tom, pracujeme v tréninku. Přistupujeme k tomu odpovědně a věřím, že štěstí a všechno okolo převrátíme zase na naši stranu,“ doufá ve zlepšení současné situace obránce Pražanů Michal Kempný, který alespoň ocenil, když ne výsledek, tak výkon týmu v zápase proti Vítkovicím.

„Bojujeme a snažíme se z toho dostat. I když to zní blbě, tak myslím, že tenhle zápas je ten krok, který jsme potřebovali, abychom se zlepšovali. Věřím, že příští zápas proti Pardubicím bude vítězný,“ uzavírá Kempný.

Sparta vyhrála naposledy za dva body 26. října, plný tříbodový zisk se pak datuje až na 14. října.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme