Sparta sesadila z čela Mladou Boleslav, Litvínov doma inkasoval sedm branek od Pardubic

Hokejisté Sparty dokázali v 6. kole Tipsport extraligy porazit Mladou Boleslav 3:1, Středočeši tak přišli o první místo v tabulce. Na čelo se dostal Liberec, přestože v prodloužení padl s předposledním Zlínem. Litvnínov doma inkasoval v druhé třetině šest branek od Pardubic a nakonec prohrál 4:7. České Budějovice podlehly Plzni 3:4 v prodloužení a udržely se mezi čtyřmi nejlepšími týmy.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Buchtele ze Sparty proti obraně Mladé Boleslavi

Jan Buchtele ze Sparty proti obraně Mladé Boleslavi | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Hokejisté Sparty porazili v 6. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a sesadili Středočechy z čela tabulky. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, který vždy skóroval v přesilové hře.

Četl jsem, jak má nadváhu a nemůže hrát. Dneska nám rozhodl zápas, chválil Jágra trenér Kladna

Číst článek

Kouč domácích Jandač pozměnil oproti předešlému zápasu složení elitních formací a vyměnil Sobotku za Thorella. Do vedení Spartě pomohla přesilová hra. V 5. minutě tečoval Jandusovo nahození od modré čáry Forman a potrestal tak Šťastného faul. Druhou branku mohl přidat v 11. minutě Horák, Krošelj byl ale připraven.

Boleslav odpověděla šancemi Flynna. Drobného útočníka ale nejprve vychytal Salák, poté mířil vedle. V 17. minutě předvedl vydařenou individuální akci Mikliš, slovinský gólman ve službách Bruslařů ale vytáhl vydařený zákrok. O minutu později ale již kapituloval podruhé, když jej z dorážky překonal Thorell.

V 26. minutě prověřil Saláka útočník Zbořil, který nahradil v první formaci hostů distancovaného Rašku, jinak měl ale výrazně více práce Krošelj. Ve druhé třetině si připsal 14 zákroků, když Sparta několikrát zavřela soupeře v obranném pásmu i ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Na Krošeljovi si ale postupně vylámali zuby Kaše, Chlapík, Doležal, Řepík, Horák i Buchtele. Všechny jejich šance byly z kategorie gólových.

Na začátku třetí třetiny mohli hosté snížit v první přesilové hře, Jeřábkův faul ale nepotrestali. Pražany mohl v 45. minutě uklidnit Thorell, druhý gól v zápase ale nepřidal. Ideální možnost zlomit duel na svou stranu měla Sparta v přesilové hře pět na tři, dlouhé 48 sekund. Středočeši se ubránili, ale po návratu Moravce na led se podruhé prosadil z dorážky Forman.

V 59. minutě se hosté dočkali snížení, když Saláka o připravil o možné první čisté konto v sezoně po šťastném odrazu Dufek.

Litvínov – Pardubice 4:7

Domácí sice vedli ještě po první třetině 1:0, ale ve druhé části během 14 minut a 19 sekund šestkrát inkasovali a jejich naděje na úspěch v souboji dvou týmů, které předchozí dva zápasy ztratily, vzaly za své. Tři body za dva góly a nahrávku si v dresu vítězů připsal Matěj Blümel, dvakrát skóroval i další pardubický útočník Marek Hecl.

Jeden z důvodů, proč jsem se vracel, pochvaloval si Krejčí po vítězství olomoucké fanoušky

Číst článek

Zpočátku debaklu domácích nic moc nenasvědčovalo. Tým Vervy sice nevyužil dvě přesilovky, když v té první Irvinga vychytal Klouček, ale ve 12. minutě už Litvínovští slavili a stalo se tak právě po zaváhání strážce hostujícího brankoviště. Klouček chtěl zastavit nahozený puk za brankou, ten se však už před ním odrazil od hrazení k Hüblovi, jenž ho posunul mezi kruhy na Pospíšila, jenž měl snadnou úlohu.

Hned na začátku druhého dějství si zahrálo první početní výhodu v utkání i Dynamo a využilo ji k vyrovnání: domácí brankář Godla měl zakrytý výhled, jako kdyby vůbec nezaznamenal výměnu puku mezi hráči na modré čáře, a Košťálkovi tak stačilo jen trefit odkrytou branku.

Uplynulo jen 50 sekund a hosté šli zásluhou Poulíčkovy rány z kruhu do vedení. Domácí v tu chvíli úplně vypadli z role a Východočeši toho využili k dalšímu navyšování rozdílu ve skóre.

Ve 25. minutě vyhnal Blümel Godlu na střídačku, ale ani jeho dnešní náhradník Zajíček příval gólů v litvínovské brance nezastavil. O dvě minuty a 45 sekund později už to bylo hrozivých 1:5 po zásazích Hecla a Rohlíka. Zkázu Severočechů ve druhé dvacetiminutovce pak dovršil ve 36. minutě svou druhou dnešní brankou Blümel.

Třetí třetina se tak hrála už jen z povinnosti. Když ale v začínající 43. minutě snížil Jarůšek po Hrbasově pokusu, při němž domácí bek zlomil hokejku, byl hostující kouč Král opatrný a svůj tým zase rychle probudil k životu během oddechového času. Ve 46. minutě vrátil Pardubicím pětibrankový náskok Hecl. Kudrna pak napálil brankovou konstrukci, tečí se prosadil Zygmunt a poslední slovo měl v posledních sekundách Demel.

Výsledky 6. kola hokejové extraligy

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Forman (M. Jandus, Chlapík), 18. E. Thorell (Řepík), 57. M. Forman (Chapík, E. Thorell) - 59. Dufek (Ševc, Bernad). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 4296.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 7:4 (0:1, 5:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Flek (Parkkonen, T. Hanousek), 22. Kulich (O. Beránek), 22. Koblasa (Kohout, Miškář), 31. Pulpán (Kohout, O. Beránek), 40. Redlich (Vondráček, Kohout), 58. Vondráček (Kohout, Dlapa), 59. Plutnar - 11. Kubík (Donaghey, J. Strnad), 37. Jágr (J. Suchánek, Hlava), 44. Plekanec (J. Suchánek, Jágr), 59. Baránek (Wood, Jágr). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Brejcha, Šimánek.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 4:7 (1:0, 0:6, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (V. Hübl, O. Baláž), 43. Jarůšek (Hrbas, P. Zdráhal), 58. Zygmunt (Demel), 60. Demel - 22. Košťálek (J. Mikuš, R. Kousal), 23. Poulíček (Blümel, Paulovič), 25. Blümel, 26. Hecl (Koffer, J. Mikuš), 28. O. Rohlík (Anděl, Nakládal), 36. Blümel (Paulovič, Poulíček), 46. Hecl (R. Kousal, Koffer). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 2464.

HC Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodl. (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Vondrka (Valský), 25. Vondrka, 46. Vondrka (Abdul) - 21. Jiříček (Mertl), 36. Blomstrand (Čerešňák, Dzierkals), 40. M. Lang (Kvasnička), 61. Kodýtek (Čerešňák). Rozhodčí: Hradil, J. Ondráček - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 5655.

Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 3:4 v prodl. (0:0, 1:0, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Filippi (Melancon, Birner), 52. Záborský (Filippi), 60. Gríger (M. Ivan) - 45. Köhler (T. Mikúš, Matyáš Hamrlík), 47. Köhler (Fořt), 52. Köhler (R. Veselý, P. Sedláček), 65. Köhler (P. Trška, T. Mikúš). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Filippi (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3217.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme