Hokejisté Sparty se v novém roce zvedli, teď je čeká domácí souboj s Kometou

Vánoční svátky jim z pracovního hlediska moc klidu a pohody nepřinesly, po silvestrovských oslavách se ale z jejich pohledu všechno obrátilo k lepšímu. Řeč tentokrát není o zaměstnancích supermarketů, ale o hokejistech Sparty, které nový rok zastihl v dobré formě. Svěřenci trenéra Kruppa ze šesti lednových utkání hned čtyřikrát bodovali naplno a na zlepšené výsledky se v úterý pokusí navázat v domácím souboji proti Kometě Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta zvítězila v Karlových Varech 3:1

Sparta zvítězila v Karlových Varech 3:1 | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

„Doufám, že přijde hodně lidí a že budeme pokračovat v té sérii. Body teď potřebujeme a doufám, že zase vyhrajeme,“ říká před soubojem s Kometou sparťanský gólman Jakub Sedláček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Sparty se v novém roce zvedli, teď je čeká domácí souboj s Kometou

Sedláčkovo přání před dalším zápasem snad ani nemůže být jiné. Vítězství samozřejmě hráčům chutnají daleko více než porážky, a že si jich hokejisté Sparty především v závěru loňského roku užili až až. Lednový extraligový program ale Pražané zvládají zatím velmi dobře a s každou další výhrou hokejistům pochopitelně roste sebevědomí.

„Když člověk vyhrává a získává body, je větší pohoda a člověk si víc věří. Na ledě se to pak třeba projeví nějakou lepší kličkou, člověk si počká a má v šanci větší klid,“ vysvětluje vliv zvýšené sebedůvěry v hokejové praxi útočník Lukáš Klimek.

Rozdíl ve výkonech současné Sparty v porovnání s tou z prosince loňského roku je poměrně značný. Podle Jakuba Sedláčka stojí za vzestupem týmu především zlepšená defenziva.

„Hrajeme kompaktně, třetí hráč je nahoře, nemáme téměř brejky, takže to se to lépe chytá, když tam jsou dva brejky nebo skoro žádná šance není. V tomhle je rozdíl,“ vysvětluje Jakub Sedláček, který ve Spartě tvoří kvalitní a vyrovnanou brankářskou dvojici s Matějem Machovským.

Zbyněk Michálek si skoro rok užíval volno s rodinou, teď chce s Kometou vyhrát titul

Číst článek

Oběma gólmanům se poslední dobou daří a trenér Uwe Krupp tak má před utkáním s Kometou příjemné starosti, komu dát v brankovišti přednost.

„Plán je takový, že bude chytat Machovský. Poslední dobou jsme gólmany točili, aby se Jakub Sedláček dostal do zápasového rytmu. A proti Kometě by měl zase nastoupit Macho,“ poodkryl záměr realizačního tým německý kouč.

Sparťané jsou v extraligové tabulce momentálně sedmí, tři body právě za svým úterním soupeřem. Elitní šestku tak Pražané mají zase na dohled, na umístění zajišťující čtvrtfinále play-off se ale v současnosti upínat nechtějí.

„Buďme zase skromní, nechtějme všechno hned. Nejdřív pojďme pěkně od podlahy a uvidíme, kam to dotáhneme,“ brzdí přehnaný optimismus Jakub Sedláček. Duel Sparty proti Kometě Brno začne v libeňské hale v úterý v 18.30.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme