Sparta prohrála s Třincem 1:2 a nebodovala už šest zápasů v řadě. Vítězný gól dal Růžička

Třinečtí hokejisté porazili v předehrávce 37. kola extraligy doma Spartu Praha 2:1 a vyhráli i druhou reprízu finále minulého ročníku. Oceláři vedli po trefách Samuela Bučka a Martina Růžičky v 18. minutě 2:0. Sparta, kterou ještě nevedl staronový trenér Miloslav Hořava, jen snížila gólem Miroslava Formana v čase 53:23. Hosté, kteří zůstali v tabulce předposlední, nebodovali pošesté v řadě a během této série skórovali jen sedmkrát.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Sparty Jakub Kovář v zápase s Třincem

Brankář Sparty Jakub Kovář v zápase s Třincem | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Spartu oslabil už po 24 sekundách Vladimír Sobotka, ale síly se brzy vyrovnaly a při hře ve čtyřech trefil hostující Martin Jandus po průniku z levé strany tyčku.

Spartu mám rád, dohodli jsme se rychle, popsal jednání s klubem Hořava. Pomáhat mu bude Švéd

Číst článek

Pražané byli v úvodu i nadále nebezpečnější. Po přečíslení tři na jednoho se ocitl Adam Polášek sám před Markem Mazancem, ale neuspěl. Z dorážek se neprosadili ani Roman Horák s Davidem Vitouchem.

Třinec zahrozil poprvé v 15. minutě, Patrik Hrehorčák ale v úniku nepřelstil Jakuba Kováře. Následné vhazování ale vyhrál Vladimír Dravecký na hůl Samuela Bučka, který švihem z pravého kruhu otevřel skóre.

Druhý gól přidal z opačné strany Martin Růžička v přesilové hře, střelou do odkryté branky zakončil učebnicovou souhru s Markem Daněm a Andrejem Nestrašilem. Obhájce titulu měl do 32. minuty navrch a vypracoval si i gólové šance, které zahodili Daňo a Marcinko.

Sparta poté převzala iniciativu a mohla snížit po chybách soupeře. Po zaváhání Martina Marinčina se dostal do úniku Erik Thorell, ale Mazance neprostřelil.

Hokejový svaz ještě nemá audit o hospodaření bývalého vedení. Už však ruší některé komise

Číst článek

Třinecký brankář následně při rozehrávce „namazal“ k modré čáře Miroslavu Formanovi, který rychle vypálil, ale Mazanec se stihl vrátit. V závěru druhé třetiny uzamkli hosté soupeře v pásmu a tlak vyvrcholil šancí Sobotky, který zblízka přestřelil.

Sparta se nevzdávala a kontaktní gól mohl dát už ve 47. minutě Michal Řepík, ale před odkrytou brankou mu utekl kotouč. Branky se ale přeci jen dočkala, Forman se prosadil tvrdou ranou zpoza levého kruhu a dal hostům naději.

Mazanec inkasoval po 137 minutách. Vzápětí chytil šanci při hře ve čtyřech Eriku Thorellovi. Domácí i přes snahu Pražanů ve zbytku zápasu odolali.

Předehrávka 37. kola extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Buček (Dravecký), 18. M. Růžička (Daňo, Nestrašil) - 54. M. Forman (M. Jandus, D. Simon). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4305.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme