Hokejovou Spartu posílil zkušený Sobotka, hrát by mohl už v úterý

Hokejisty Sparty posílil zkušený útočník Vladimír Sobotka. S pražským klubem se dohodl zatím na měsíční spolupráci, hrát by mohl už v úterý proti Mladé Boleslavi. Sparta to oznámila na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka (uprostřed) dal svůj čtvrtý gól v sezoně (archivní foto)

Vladimír Sobotka v dresu Buffala v NHL. | Foto: Russell LaBounty-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý český reprezentant hrál v minulé sezoně NHL za Buffalo a poté, co se stal volným hráčem, podepsal v říjnu krátkodobou smlouvu se švýcarským celkem Rapperswil-Jona. Po měsíci a pouhých čtyřech odehraných zápasech tam ale skončil a nyní na podobném principu bude působit ve Spartě. Zda zůstane v extralize, bude záležet na případných nabídkách na návrat do zámoří, případně do KHL, kde dříve působil v Omsku.

Vítkovice předvedly v extralize mohutný obrat a v prodloužení udolaly Spartu, Třinec přehrál Olomouc

Číst článek

„Měli jsme o Vláďu velký zájem. Je to poctivý a šikovný hokejista, který umí zahrát skvěle nejen dopředu, ale také dozadu. Filip Chlapík s námi bohužel v tuto chvíli hrát nemůže, podepsal novou smlouvu a chce se vrátit do NHL. Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít,“ uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Pražský klub nebyl jediným zájemcem o služby hokejisty, který hrál v NHL i za Boston a St. Louis a má v zámořské soutěži na kontě během jedenácti let 599 zápasů včetně play-off.

„Ve hře byly tři kluby a nějaké nabídky z Ruska. Se Spartou jsme se dohodli na podmínkách, navíc Sparta je klub, který má nejvyšší ambice. Já jsem seděl už tři týdny doma, chtěl jsem hrát zase hokej,“ řekl Sobotka, který v závěru angažmá ve Švýcarsku byl v karanténě kvůli nemoci covid-19 zjištěné u několika hráčů týmu.

✒️ | Novou posilou našeho týmu se stává VLADIMÍR SOBOTKA! "Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít,“ říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.
📲 Více na webu: bit.ly/SobotkaSpartan…

19:15 – 14. 11. 2020

7 169

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme