Trenér Moták po pěti letech končí v Olomouci, klub se s ním po konci v předkole play-off rozloučil

Trenér Zdeněk Moták končí po pěti letech na střídačce extraligových hokejistů Olomouce. Sedmapadesátiletý kouč, který tým vedl společně s Janem Tomajkem, by měl podle neoficiálních informací v příští sezoně působit v Třinci. Hanáci jeho odchod oficiálně oznámili na klubovém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový trenér Zdeněk Moták

Hokejový trenér Zdeněk Moták | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Všechno jednou končí. Páté utkání předkola s Vítkovicemi bylo poslední pro trenéra Zdeňka Motáka,“ uvedli zástupci Olomouce.

Hokejová Sparta vyhrála v Liberci gólem v poslední minutě, České Budějovice jsou krok od semifinále

Číst článek

Moták svůj možný odchod naznačil po skončení sezony. „Klukům jsem po zápase řekl, že je čest je trénovat. Můj poslední zápas na olomoucké střídačce? Je to možné,“ uvedl Moták před týdnem po prohře Olomouce v rozhodujícím pátém utkání předkola play off na ledě Vítkovic.

Ostravský rodák přišel do Olomouce v roce 2017 ze Sparty, nejprve byl asistentem Zdeňka Venery, poté utvořil trenérskou dvojici s Tomajkem. Hanáci při jeho angažmá vždy postoupili do play-off, třikrát do čtvrtfinále, letos skončili v předkole. Odkoučoval 294 zápasů, z toho 194 vítězných.

Před letošní sezonou posílil klub hvězdný David Krejčí z NHL, Olomouc ale i vinou zranění ztratila na konci základní části výkonnost. V předkole play-off svedli Hanáci vyrovnaný boj s Vítkovicemi, sérii ale prohráli 2:3.

„Na jednu stranu to mrzí, ale přejeme mu to. Já doufám, že se mu bude dařit. Je to férový člověk a bude nám chybět. K nám hráčům měl blízko, vztah měl dobře nastavený. Pustil si nás k tělu, ale s rozumem,“ ocenil jej kapitán týmu Jiří Ondrušek.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme