Hokejisté Litvínova potvrdili formu i proti Třinci, extraligovou dohrávku rozhodl Irving

Hokejisté Litvínova porazili v dohrávaném utkání 50. extraligového kola na svém ledě Třinec 3:2 a připsali si popáté za sebou plný bodový zisk. Oceláři, kteří byli po událostech posledních dnů vedeni nezvykle jako domácí tým, naopak potřetí v řadě nebodovali a dál mají dvoubodové manko na vedoucí Spartu. Duel rozhodl gólem za stavu 2:2 ve 49. minutě při přesilovce obránce Aaron Irving.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Erik Hrňa z Třince a Aaron Irving z Litvínova

Zleva Erik Hrňa z Třince a Aaron Irving z Litvínova | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Třinečtí nastoupili na dresech s černou stužkou na hrudi k uctění památky manželky kapitána Petra Vrány Lindsey, která v úterý za tragických okolností zemřela. Do prvním útoku se zařadil místo Vrány Michael Špaček, který nastoupil za Oceláře poprvé od 7. února, protože po následné účasti na Švédských hrách v Malmö byl mimo hru kvůli koronavirové nákaze.

Hokejisté Sparty nasázeli sedm gólů Budějovicím a posunuli se na první místo, produktivní byla i Plzeň

Číst článek

Ve druhé minutě mohl otevřít skóre ve prospěch Litvínova Pospíšil, který se dostal sám před Kacetla a trefil levou tyč. Na druhé straně v úniku nezamířil přesně Marcinko.

Při dalších akcích Ocelářů se vyznamenal Zajíček, který si nejdříve poradil i s průnikem Romana, potom s únikem Kurovského a nepřekonal jej po sólu přes celé hřiště ani obránce Gernát. V 17. minutě udeřila Verva. Lukeš našel před brankou Hübla, po jehož střele si sudí ještě platnost gólu ověřili u videa.

Po 24 sekundách druhé části Severočeši zvýšili. Polský útočník Zygmunt si našel střeleckou pozici na pravém kruhu a zamířil k protější tyči. Při následném Zygmuntově vyloučení se Litvínov ubránil a ještě mohl v oslabení po Gernátově zaváhání udeřit Helt, ale brejk neproměnil. Další možnost měl už při plném počtu hráčů na ledě v přečíslení Jarůšek.

Ve 27. minutě Oceláři snížili, poté co střelu Mariana Adámka od modré čáry tečoval Roman. Při Balinskisově trestu se Třinec neprosadil a v 36. minutě mohl zvýšit Lukeš, ale sám před Kacetlem neuspěl. Potom si zahrál Litvínov dvě přesilovky. Při první málem inkasoval po průniku Hrehorčáka, při druhé těsně před druhou pauzou trefil Lukeš tyč.

Slezané se ve zbytku Rodewaldova trestu ubránili. V končící 45. minutě pak v početní výhodě sami skórovali: Hrňa se opřel do Růžičkovy přihrávky a trefil přesně, hříšníka Balinskise poslal zpět do hry už po 23 sekundách. Jenže pak přišla nedisciplinovanost Ocelářů, a přestože se dokázali obránit takřka minutu ve třech, v klasické přesilovce rozhodl nekompromisně Irving.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby mohl zařídit zpátky rovnovážný stav Kurovský, ale Severočeši jeho šanci se štěstím přečkali a vzápětí měli sami k dispozici přesilovku. Odehráli ji velmi opatrně a šance měli až při závěrečné hře Třince bez gólmana. Látal a Zdráhal sice prázdnou branku minuli, jejich tým to ale mrzet nemuselo.

Dohrávka 50. kola hokejové extraligy v Litvínově:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Miloš Roman (M. Adámek, Hrehorčák), 45. Hrňa (Martin Růžička, Freibergs) - 17. V. Hübl (F. Lukeš), 21. Zygmunt (Gerhát, Ščotka), 49. Irving (Demel, P. Zdráhal). Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme