Kladno nestačilo na vedoucí Liberec a prohrálo podeváté v řadě. Vítkovice zdolaly v derby Třinec

Hokejisté Kladna podlehli v utkání 46. kola extraligy na ledě lídra soutěže Liberce 4:5 a připsali si už devátou porážku za sebou. Vítkovice zvítězily na ledě Třince 3:2 a v boji o záchranu si připsaly šestou výhru z posledních osmi zápasů.

Praha (Aktualizováno: 18:58 16. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rostislav Marosz (vpravo) z Liberce a Josef Zajíc a brankář Lukáš Cikánek z Kladna

Rostislav Marosz (vpravo) z Liberce a Josef Zajíc a brankář Lukáš Cikánek z Kladna | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Rytíři sice třikrát vedli, ale nakonec zápas ztratili. Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr den po svých 48. narozeninách nebodoval. Za vítěze, kteří využili čtyři přesilové hry, dvakrát skóroval Libor Hudáček a přidal i asistenci.

‚O kapku lepší hokej.‘ Extraligové kluby se zapojily do charitativní akce, pomůžou nemocným dětem

Číst článek

Kladno nastoupilo opět bez gólmana Denise Godly, který už byl připravený na střídačce. Chyběl znovu nemocný kapitán Jakub Strnad a „céčko“ měl na dresu stejně jako v pátek v Olomouci Petr Vampola, jehož Rytíři získali až do konce sezony z prvoligové Slavie.

Do první šance se dostal domácí Lenc, ale ve třetí minutě udeřili Rytíři. Barinkovo nahození od levého mantinelu tečoval za Hrachovinu Machač. Přesně za tři minuty vyrovnal při Barinkově vyloučení tečí Šmídovy střely od modré čáry Bulíř. Bílí Tygři potom přečkali oslabení při Vlachově trestu a otočit stav mohl znovu Bulíř, ale zblízka ztroskotal na Cikánkovi.

Radovali se tak ve 12. minutě hosté, když se po O'Donnellově přihrávce trefil z levého kruhu Austin a s 15 góly je nejlepším střelcem mezi extraligovými obránci. Zvýšit vedení hostů mohl Kaut. Na druhé straně nejdříve zahrozil v oslabení Musil a 21 sekund před první pauzou vyrovnal v přesilovce střelou o levou tyč Birner.

Druhé dějství herně ovládal Liberec. Rytíři se neprosadili ani při 100 sekund trvající přesilovce pěti proti třem. Až při klasické výhodě se dostal do nadějné pozice Jágr, jenže z levého kruhu minul. Hosté měli ve vlastním obranném pásmu problémy, přesto ale odolávali.

V 35. minutě šli dokonce opět do vedení. Stach z levého rohu skóroval o Hrachovinova záda. Liberec odpověděl za 133 sekund a opět v přesilovce. Při Redlichově vyloučení nabil Birner z pravé strany na levý kruh Hudáčkovi, který přes ležícího Barinku prostřelil Cikánka. Ve 38. minutě se trefil z pravého kruhu opět Hudáček a s 27 góly se vyrovnal na druhém místě tabulky střelců Martinu Zaťovičovi z Komety Brno.

Hned v úvodu závěrečného dějství chytil Cikánek Lencovu šanci a do lapačky ukryl i zakončení osamoceného Bulíře v přesilovce. Ve 49. minutě při Vampolově trestu Bulíř předložil puk před prázdnou branku Lencovi a Bílí Tygři vedli 5:3.

Kladno za dvě minuty snížilo při výhodě pěti proti třem, kdy se prosadil z pravého kruhu O'Donnell. Právě kanadský útočník byl při Havlínově vyloučení i blízko vyrovnání. Za domácí 116 sekund před koncem neproměnil nařízené trestné střílení za faul na Ordoše Hudáček a stav se nezměnil ani při závěrečné power play.

Derby rozhodl Dočekal

Třinec postrádal elitního útočníka Wolského, který se podle slov trenéra Václava Varadi potýkal už před minulým utkáním se zdravotním problémem v horní části těla. Domácí gólman Jakub Štěpánek nastoupil poprvé proti Vítkovicím, za které v sezoně 2006/07 debutoval v extralize a později s nimi získal i stříbro.

Mladá Boleslav udolala Plzeň a je v extralize druhá. Gulaš překonal plzeňský rekord v počtu bodů

Číst článek

Třinec přežil v úvodu gólovou šanci Šišovského a v osmé minutě udeřil. K osamocenému Chmielewskému se k levé tyčce trochu se štěstím odrazil puk a šancí nepohrdl. Vítkovičtí zahrozili v oslabení. Po špatné přihrávce Vrány se dostal do úniku Mallet, ale minul branku. Stejný hráč si spravil náladu v závěru třetiny, kdy před brankou zachoval chladnou hlavu, poslal Štěpánka na druhou stranu a skóroval do prázdné.

Na začátku prostřední části se před Dolejšem zjevil Marcinko, ale trefil jen beton. Aktivnější Třinec šel přesto do vedení, v přesilové hře se trefil po vyhraném vhazování od modré čáry Doudera. Hostujícímu mužstvu však opět vyšel závěr třetiny a Schleissova střela z pravého kruhu k bližší tyči prošla až za Štěpánkova záda.

Třinec se ve třetí třetině tlačil dopředu, jenže do vyložené šance se nedostal. Navíc v 50. minutě ujel domácím Dočekal, který uspěl střelou mezi betony. Vítkovický útočník skóroval poprvé od úvodního kola a po 32 utkáních bez gólu. Domácí se ve zbytku zápasu včetně více než minutové hry bez brankáře na nic extra nezmohli.

46. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Bulíř (Šmíd, Birner), 20. Birner (Šmíd), 37. L. Hudáček (Birner, Lenc), 39. L. Hudáček (Lenc, Knot), 49. Lenc (Bulíř, L. Hudáček) - 3. P. Machač (Barinka, Redlich), 12. Austin (O'Donnell, Melka), 35. Stach (O'Donnell), 51. O'Donnell (Austin, Vampola). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Kajínek, Špůr. Vyloučení: 8:6. Využití: 4:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Chmielewski (Marcinko, M. Stránský), 34. M. Doudera (Hrňa, M. Kovařčík) - 20. Mallet (Lakatoš), 38. Schleiss (J. Hruška, Štencel), 50. Dočekal (T. Kubalík, Štencel). Rozhodčí: Lacina, Stano (SR) - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Mahbod (M. Hanzl, Jarůšek), 37. Trávníček (Jurčík, Janus) - 38. D. Šťastný (R. Zohorna), 60. R. Zohorna (Jeglič, Ševc), rozhodující sam. nájezd J. Stránský. Rozhodčí: Hodek, Sýkora - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5145.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Vitouch, Blain), 17. Dvořáček, 29. Buchtele (Forman, Pech), 30. T. Dvořák (V. Růžička, Košťálek), 39. Dvořáček (Kudrna), 52. Sukeľ (Košťálek) - 20. Černoch, 36. Vondráček (Koblasa, Černoch), 40. Šafář (Bednář). Rozhodčí: Horák, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 15 077.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vráblík (Rob, Gulaš), 27. Rob (Jánošík, Mertl), 37. Kantner (Přikryl, Pour). Rozhodčí: Bejček, R. Svoboda - Malý, Pešek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5744.

HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Zacharčuk (Tybor, J. Kolář), 20. Poulíček (Vondrka, J. Kolář), 52. Tybor (Vondrka, J. Kolář) - 24. Buchta (Dufek, Kubiš), 37. Claireaux (Dufek). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:5, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7435.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme